800 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

800 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı 800 yıldan bu yana ayakkabı imalatı yapan Yeşilyuva Mahallesi’nde ustaların yaptığı bayramlık ayakkabılar satışa hazır.

A+A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı 800 yıldan bu yana ayakkabı imalatı yapan Yeşilyuva Mahallesi’nde ustaların yaptığı bayramlık ayakkabılar satışa hazır. Toptanda 50- 100 TL arasında satılan ayakkabılar, kesinlikle deriden üretiliyor.  

Geçimlerini Sağlıyorlar

Yeşilyuva Ayakkabıcılar Kooperatifi Başkanı Arif Alagöz, mahalle halkının yaklaşık yüzde 95'nin geçimini ayakkabı imalatından sağladığını söyledi. Mahallede 200'e yakın esnafın ayakkabı imalatı yaptığını ve günlük üretimlerinin 3-4 bin, yıllık üretimlerinin ise 1-1,5 milyon çifti bulduğunu belirten Kooperatif Başkanı Alagöz, “Türkiye'nin her iline ve 52 farklı ülkeye ayakkabılarımızı gönderiyoruz. İmalatımızın yaklaşık yüzde 65'i iç piyasaya, kalan kısmı da dış piyasaya gönderilmekte. Mahallemizdeki ustalarımız tarafından Kurban Bayramı öncesinde renk renk, farklı ayakkabı modelleri hazırlanıp satışa hazır hale getirildi. Ayakkabıyı üreten ustalar aynı zamanda da satışını da kendileri yapıyor. Türkiye’nin her bölgesine mahallemizde üretilen bayramlık ayakkabılar gönderildi" Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.