93 Yıl Önceki Ruhla Kutladık Kurtuluşumuzu

93 Yıl Önceki Ruhla Kutladık Kurtuluşumuzu

Buldan'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü olan 4 Eylül törenlerle kutlandı.

A+A-

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle eğlence bölümlerinin olmadığı ve dolasıyla eski coşku dolu 4 Eylül’leri aratan törenler sabah saat 07.00’de Topdamı’ndan yapılan top atışları ile başladı. Belediye hoparlörlerinden  okunan  salalar ile süren olan törenlerin ikinci kısmı saat 11.00’de Alanyazı Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli İl Jandarma Komutan vekili  Jand.Kd. Dr.Albay Mürşit Kuyumcu, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, kamu kurum ve kuruluşlarının birinici derecedeki amir ve müdürleri, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kutlamaya katılan guruplar ile vatandaşların hazır bulunduğu  törenlerde ilk olarak Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın günün anlam ve önemini anlatan bir konuşması gerçekleşti.

 

Buldan Belediyesi tarafından açılan Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi. 1.liğini Asra Sezen 3000 adetle, 2.liğini Ecrin Akmanoğlu 2599 adetle, 3.lüğünü ise İlkyaz Güleç’in 1700 adetle aldığı yarışmanın ödülleri Vali Kocatepe, Kaymakam Uzkuç ve Belediye Başkanı Gülbay tarafından takdim edildi. Daha sonra protokolün de olduğu, kamu kurum ve kuruluşları ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile özel işletmelere ait araçların da katıldığı kortej yürüyüşü ile Alanyazı Meydanı’ndaki törenler sona erdi.

 

Kortej yürüyüşünün sona ermesinin ardından Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği tarafından, Ahmet Terzioğlu Güzelleştirme Düğün Salonu’na tüm şehitlerimiz için mevlit okutuldu ve yemek verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.