Acıpayam'da Coşkuyla Karşılandı

Acıpayam'da Coşkuyla Karşılandı

Acıpayam'da Coşkuyla Karşılandı

A+A-

Polonya da yapılan U-23 Dünya Şampiyonası Grekoromen stilde 71 kg’da Rus rakibini yenerek Dünya 3.sü olan Acıpayam’a bağlı Akalan Mahallesinde ikamet eden Milli Güreşçi Murat Dağ memleketinde coşkuyla karşılandı.

Acıpayam Belediyesi önünde çiçeklerle karşılanan Milli Güreşçi Murat Dağ büyük bir gurur yaşadı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem Erdem, Acıpayam Belediyesi personeli, Acıpayam Belediye spor Güreş Antrenörü Mustafa Reşit Şener ve sporcular, Acıpayam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahat Makal ve Acıpayam Ziraat Odası Ercan Yıldırım karşılama töreninde hazır bulundu.

Davul-zurna eşliğinde çiçeklerle karşılanan dünya üçüncüsü Murat Dağ ailesi ile birlikte konvoy eşliğinde ilçeye giriş yaptı.

ŞEVKAN: MURAT BİZİM GURURUMUZ OLDU

Dünya üçüncüsü Murat Dağ’ı ailesi ile birlikte makamında ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, ‘ İlçemizin evladı Murat kardeşimizin dünyada ki başarı bizleri ve ilçemizi gururlandırmıştır. Ata sporumuz güreş tarih boyunca önemli olmuş. Acıpayam güreşiyle sizlerle birlikte çok daha öne çıkan bir ilçemiz olacak.Bunun altındaki imza sizlerin olacak. Acıpayam Belediye olarak Eylül ayında Akalan mahallemizde gerçekleştirdiğimiz tarihi yağlı pehlivan güreşlerini gerçekleştirdik. Güreşin her dalında beraberce güreş sporunu daha da öne çıkarmak için çok yoğun çaba sarf edeceğiz. Murat kardeşimizi yetiştiren anne ve babasını, hocalarını, eğitimcilerini de yürekten kutluyorum. Bizleri bu gururu yaşattınız. Acıpayam’dan bir güreşçi kardeşimizin çıkıp dünyada ismini duyurması bizler için de mutluluk kaynağıdır. Neden Bayram Şit’ler, neden Hasan Güngör’ler ve başka  Murat Dağ’lar çıkmasın. Acıpayam halkı adına bir kez daha Murat kardeşimi yürekten kutluyor, başarılarının devamı diliyorum’’ dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞARAK DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAĞIM

Milli sporcu dünya üçüncüsü Murat Dağ elde ettiği başarı ile ilgili olarak, “ Polonya da yapılan U-23 Dünya Şampiyonası Grekoromen stilde 71 kg’da Rus rakibini yenerek 3’üncüsü oldum. Ülkemi bayrağımı en güzel şekilde temsil ettim, nasipte bronz madalya varmış. Daha çok çalışıp ülkeme altın madalya getireceğim inşallah. Desteklerinden dolayı aileme, beni yetiştiren hocalarıma ve her zaman desteğini yanında hissetiğim Acıpayam Belediye Başkanım Dr. Hulusi Şevkan’a teşekkürlerimi borç bilirim. Eksik olmayın” şeklinde konuştu.

DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Milli sporcu dünya üçüncüsü Murat Dağ , Acıpayam Belediyesi ziyaretinde yaşayan efsane Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Akşar mahallesinden Bayram Şit ile de telefon ile görüşerek başarısını kendisi ile paylaştı.

BAŞKAN ŞEVKAN’DAN CUMHURİYET ALTINI VE KİTAP HEDİYESİ

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Milli sporcu dünya üçüncüsü Murat Dağ’a ülkemize ve ilçemize yaşatmış olduğu başarılardan dolayı Cumhuriyet altını, yaşayan efsane Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Akşar Bayram Şit'in hayatını anlatan oğlu Mustafa Kemal Şit'in kaleme aldığı ''Gücünü Yüreğinden Al'' ve Yazar Mustafa Çetin'in ''Batmayan Güneş'' kitaplarını hediye etti.

Ziyaret sonunda Belediye şeref defterine ‘’Ben Şampiyon Olacağım’’ yazarak duygularını ifade eden Murat Dağ, toplu fotoğraf çekiminin ardından Belediyemizden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.