Acıpayam'da Şiir Dolu Bir Akşam

Acıpayam'da Şiir Dolu Bir Akşam

Acıpayam Belediyesi tarafından "1. ŞİİRLE ACIPAYAM " şiir dinletisi Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Prof.Dr. Hüseyin Bağcı Konferans Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

A+A-

Şiir dinletisine; Kaymakam Karahan Daştan, PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, Yargıtay Emekli Onursal Başsavcısı Hasan Erbil, YDYO Müdürü Prof Dr.Turgut Tok, Acıpayam MYO Müdürü Doç.Dr.Özgür Kasım Aydemir, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, AK Parti İlçe Başkanı İdris Oktay ,Acıpayam Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri , daire ve kurum amirleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Prof.Dr. Hüseyin Bağcı konferans Salonunda yapılan şiir dinletisi, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ın açılış konuşması ve Abdurrahim Karakoç’tan bir şiir okumasıyla başladı.

Acıpayam Belediye Başkanı  Hulusi Şevkan, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:  ''Acıpayam Belediye Başkanı olarak ve Belediyemiz olarak bu akşam  heyecanlıyız. Ne kadar güzel şeyler yaparsanız yapın, yollarınız, parklarınız, binalarınız ne kadar güzel olursa olsun, onun içinde sanat, onun içinde türkü, onun  içinde şiir yoksa bence ruhsuz sayılır. Acıpayam’da herşeyin güzel olduğunu görüyor, ancak kültür ve sanat anlamında eksik olduğumuzu iliklerimize kadar hissediyoruz. Acıpayam’da birincisi gerçekleştirdiğimiz ‘’Şiirle Acıpayam’’ şiir dinletimiz ile farklı bir pencere açılacak. Şiirlerle, türkülerle, kültürel yönümüzle  geçmişimizi yanımıza alarak geleceğe koşan Acıpayamı hep beraber yaşayacağız. 

Dilerim birincisini bu akşam başlattığımız Şiirle Acıpayam ikinciler, üçüncüler, dördüncüler, onuncular olur gider, bizden sonrada devam eder. Her  ne olursa olsun, doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle-güneyiyle her ne yaşarsak yaşayalım bu milletin şiiri de, türküsüde susturulamaz, susmayacaktır. Bu gecenin mimarlarına, şiir dostlarına yürekten teşekkür ediyorum''dedi. 

Denizli’nin tanınan şairleri Dr. Metin Vural, Şerif Kutludağ, Hasan Kallimci ve Bilal Tekin kendi yazdıkları şiirleri seslendirirken; Kaymakam Karahan Daştan, Rektör Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, Prof Dr.Turgut Tok, MYO Müdürü Doç.Dr.Özgür Kasım Aydemir, Hüdaverdi Otaklı, Kemal Tasalı, İbrahim Zeren ve Asude Demirkaya ünlü şairlerden şiirler okudular.

Müzik öğretmeni Serhat Yıldız’ın canlı müziği eşliğinde seslendirilen şiirler salonu dolduran izleyiciler tarafından sık sık alkışlandı.

Program sonunda şairlere ve şiir dinletisine katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.