Acıpayam'ın Ukrayna'dan misafirleri var

Acıpayam'ın Ukrayna'dan misafirleri var

Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÜDAM) tarafından 8-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen kültür ve eğitim programı için Pamukkale Üniversitesi’ne Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesinden gelen 16 kişilik grup eğ

A+A-

Hem eğitimleri gören hem de ilçeleri ziyaret eden öğrencilerin durağı Acıpayam oldu.

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mehmet Tolga Bakırtaş öncülüğünde Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesi öğrencileri Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı ziyaret etti.

BAŞKAN ŞEVKAN ÖĞRENCİLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesi öğrencileri ile birlikte yemek sırasında sohbet eden Şevkan, ‘’ Ukraynadan gelen öğrenci kardeşlerimizi ilçemizde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Pamukkale Üniversitesinin düzenlediği kültür ve eğitim programı için gelen öğrencilerimizin yaptığı bu karşılıklı ziyaretleri çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Ukraynalı ve Türk öğrencilerin, tecrübelerini paylaşmalarının önemine dikkat çeken Başkan Şevkan , Bu karşılıklı ziyaretlerin, farklı ülkelerin, farklı kültürlerin tanınması ve bilinmesi açısından tüm öğrencilerimize çok faydalı olacağına inanıyor ve temenni ediyorum. dedi.

Başkan Şevkan, öğrencilerin her zaman Acıpayam’da çalınacak bir kapı ve çay içilecek bir yerin olduğunu unutmamalarını ifade ederek, onlara Yatağan bıçağı ve Yazar Mustafa Çetin’in ‘’Batmayan Güneş’’ kitabını hediye etti.

ÖĞRENCİLER TARİHİ YERLERİ VE ÜRETİM YERLERİNİ ZİYARET ETTİ

Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesi öğrencileri Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’a ziyaretinden önce ilçe çevresinde bulunan tarihi yerler ve üretim yerlerini de gezme fırsatı buldu.

Acıpayam ilçesinde Dodurga mahallesinde bulunan tarihi Dodurga Keloğlan Mağarası ile Yazır mahallesinde bulunan tarihi Yazır Camisini de gezerek burada yetkililerden bilgi aldı.

Öğrenciler Yeşilyuva mahallesinde devam eden ayakkabıcılık sanatını da yakından görme fırsatını buldular.

Son olarak Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan mahallesinde bıçakların üretildiği yerleri gezen öğrenciler, gezdikleri yerlerden güzel anılarla ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.