Adıyaman'da 5,4 şiddetinde deprem! Okullar tatil

Adıyaman'da 5,4 şiddetinde deprem! Okullar tatil

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 03.04 sıralarında meydana gelen 5,4 şiddetindeki depremde 19 kişinin yaralandığı ve okulların bugün tatil ilan edildiği açıklandı.

A+A-

Adıyaman gece saatlerinde 5.4 şiddetinde depremle sallandı. Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 03.34 sıralarında meydana gelen depremde son bilgilere göre 19 kişinin yaralandığı ve bazı evlerde de maddi hasarlar meydana geldiği belirtildi. Okullar ise 1 gün süre ile tatil edildi.

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan son açıklamada Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 03.34 sıralarında 5.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı kaydedildi. Depremde şu ana kadar 19 kişi yaralanırken okullarda bugün tatil ilan edildi.

 

Yerin 13.4 km altında gerçekleşen depremde vatandaşlar büyük bir korku ve panik yaşadı. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik ilk açıklamasında Adıyaman'da yaşanan depremin çevre il ve ilçelerden de hissedildiğini ve AFAD'ın halen bölgede çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Okullar Tatil Edildi

Yaşanan depremin ardından Adıyaman'da artçı şoklar da devam etti. Saat 07.11'e kadar büyüklükleri 1.0 ile 3.4 arasında değişen 32 artçı depremin daha yaşandığı belirtildi. Depremin şiddetinden dolayı yaşanan panik esnasında 19 kişi hafif yaralanırken yıkılan bir evin ahırında bulunan 200 kadar küçükbaş hayvanın telef olduğu bilgisi geldi. Depremde evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlar ise yardım beklemeye başladı.

 

Depremin ardından Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.