Afetin Vurduğu İlçelere Moral Ziyareti

Afetin Vurduğu İlçelere Moral Ziyareti

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, öndeki gün aşırı yağmur ve dolu sebebi ile tarım arazilerinin olumsuz etkilendiği, Sarayköy ve Buldan ilçelerinde incelemeler yaptı.

A+A-

Çiftçiler ile buluşan ve yaşanan afeti yerinde inceleyen Şahin Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç’la telefon ile görüşüp, üreticinin mağduriyetinin bir an evvel karşılanacağının sözünü aldı. Milletvekili Şahin Tin, hükümetin hem iyi hem kötü günde üreticinin yanında olduğunu ve gerekenin yapılacağını söyledi.

 

Denizli ilinde birkaç gündür süren yağmur ve dolu yağışı bazı ilçelerde ekili alanları olumsuz bir şekilde etkiledi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, hasarı yerinde incelemek ve çiftçiler ile buluşmak için afet bölgesine gitti.

 

“YERİNDE TESPİT YAPTI”

 

Milletvekili Şahin Tin’in bu kapsamda ilk durağı Sarayköy’ün Ahmetli Mahallesi’ydi. Tin, üreticiler ile buluştu ve bilgi aldıktan sonra pamuk tarlalarını inceledi. Zarar gören mahallelerde Pamuk, zeytin, nar, yonca, buğday, mısır, sebze, üzüm bağları gibi ekili, dikili alanlarda aşırı yağmur ve dolu sebebi ile felaket yaşandığını öğrendi.

 

Sarayköylü çiftçilere de “Geçmiş olsun” dileklerini sunan, devletin her zaman yanlarında olduğunu, hasarlarının karşılanacağını belirten Milletvekili Şahin Tin, ardından Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’ne gitti.

 

Buldan merkez, Yenicekent, Oğuz, Doğan, Mahmutlu ve Bölmekaya mahallelerinde dolu sebebi ile üzüm bağlarıyla zeytinliklerde kayıplar yaşandığı bilgisini öğrenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, burada da üreticiler ile buluşup, sorunlarını dinledi.

 

“ÜRETİCİMİZ RAHAT OLSUN”

 

Şahin Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüğü yetkililerinin afetlerden hemen sonra bölgede incelemeler yapıp hasarı yerinde belirlediklerini ifade ederek, Devletin ilgili kurumlarının duruma hakim olduğunu. Afet ile alakalı hasar kayıtlarının incelendiğini, hükümetin konu ile alakalı gerekeni yapacağını, bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüğünü, işlemlerin mümkün olduğunca hızlıca tamamlanacağına ile alakalı güvence verdiklerini ve kendilerinin konunun yakın takipçisi olacaklarını belirtti.

 

“ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

 

Milletvekili Şahin Tin, çiftçinin bundan önce de, doğal afetler sebebi ile kayıplar yaşadığını, hükümetin her seferinde çiftçiye kolaylıklar sağladığını, afetlerin yaralarını sardıklarını, yine üzerlerine düşeni yapacaklarından kimsenin şüphesinin olmamasını, zirai kredi borçlarının ertelenmesi için girişimlerin başladığını, yakında çiftçiyi rahatlatacak, endişelerii giderecek haberler alacaklarını sözlerine ekledi.

Milletvekili Şahin Tin’in bölgeye gerçekleştirdiği inceleme ziyaretine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy İlçe Başkanı Volkan Gezen, Buldan ilçe Başkanı Hasan Coşan ve konuyla ilgili yetkililer eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.