Ahmet Takan'dan Kan Donduran Iğdır İddiası

Ahmet Takan'dan Kan Donduran Iğdır İddiası

Iğdır’da 13 polisin şehit edilmesi ile ilgili bombalı saldırıda kan donduran bir iddia gündemde.

A+A-

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, patlamanın yola yerleştirilen bomba değil, aracın altına yerleştirilen bomba sonucu infilak ettiğine ilişkin ciddi bulguların olduğunu yazdı.

Güvenlik birimlerinden ve siyaset kulislerinden verdiği önemli bilgilerle tanınan Ahmet Takan, bugünkü (11 Eylül 2015 Cuma) günkü yazısında önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Takan’ın “Yolda kalan sorular” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Iğdır’da göreve giderken servis minibüsü havaya uçurularak 13 kahraman polisimizin, bölücü hainler tarafından şehit edilmesi ile ilgili sorular hâlâ yanıt bulmadı. Zaten, yanıt geleceğini de tahmin etmiyorum.

Kahpe saldırının hemen ardından kaleme aldığım yazıda bazı soruları da eksik bıraktım. Biraz daha veri gelmesini bekledim. Yıllarını televizyon haberciliğine vermiş bir gazeteciyim.

Olay yerinden gelen ilk görüntüler çok önemlidir. Haberin sıcaklığı ile çoğu zaman önemli detaylar gözden kaçar. Iğdır’dan acı haber geldiği gün de internet medyasına düşen ilk görüntüleri seyrettim. Yetkililer, polis minibüsünün yola döşenen 1 ton bomba ile uzaktan kumanda ile patlatıldığını söylüyorlardı. İlk gelen görüntüler çok uzaktandı ve çoğu amatörce çekilmişti. Tam bir fikir vermiyordu.

Dün daha çok görüntüye ulaştım. Defalarca seyrettim. Söz konusu 1 ton bombaydı. Yolda çok ağır tahribat yapması gerekirdi. Minibüsten çok az kalan bir iskelet yolun karşısına fırlamış ama yolda hasar yok. Yola döşendiği ileri sürülen 1 ton bomba hiç mi hasar yapmaz?.. Neredeyse, son zamanlarda bu işin uzmanı olduk!..

Dağlıca’daki kahpe saldırıda yola döşenen 400 kilo patlayıcının sonucu yol çöküyor tank içine batıyor. Yol darmadağın. Iğdır’dakinde ise gariplik var. Yol hasarsız. Asfalt yolda patlama çukuru yok… Yine de ihtiyatlı olup yanılma payı koyalım; eğer patlama çukuru yoksa iş başka ve çok daha vahim demektir. İşin uzmanları, 1 ton patlayıcının patlatılması ile oluşacak çukurun derinliğinin en az 1, genişliğinin ise 2 metre olması gerektiğini söylüyor.

“Değilse, bu yola yerleştirilmiş patlayıcı değil, şehitleri taşıyan minibüsün altına önceden yerleştirilmiş bombadır” değerlendirmesi yapıyorlar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.