Akif Gerçek Bir Dava Adamıydı

Akif Gerçek Bir Dava Adamıydı

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

A+A-

Başkan Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Milli ve manevi değerlerimizi gerçek manada yaşayan ve kaleme aldığı dizelerle yaşatılmasına öncülük eden, mücadeleci ve idealist kişiliği ile nesillerimize her daim örnek olan Mehmet Akif Ersoy, ömrünü milletine ve inandığı değerlere adayan gerçek bir dava adamı olmuştur. 

Şiirlerinde milletimizin yaşadığı zorlukları, bu zorluklara rağmen pes etmeyişini,  umudunu, heyecanını ve yeniden şahlanışını en iyi şekilde yansıtan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İslam dünyasında yaşanan buhranı da eserlerinde işleyerek adeta çağın sorunlarına karşı İslam coğrafyasının sesi olmuş ve savunduğu görüşlerle tarihimizdeki önemli karakterler arasında yerini almıştır. 

Önemi Bir Görev

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, medeniyetimiz açısından böylesine önemli bir yere sahipken mütevazılığı, dürüstlüğü, cesareti, ahlakî ilkeleri ve vatan sevgisi ile de bizler için ders alınması gereken bir hayat örneği sunmuştur. Onun ideallerini, davasını, dünya görüşünü iyi özümseyerek gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak bizler için önemli bir görevdir. 

Bu vesileyle İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor,genç bir siyasetçi olarak ülkemiz gençliğinin Mehmet Akif Ersoy’un ideallerine farkındalıkla ve inançla sahip çıkmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.