Akın Çelik Başvurusunu Yaptı

Akın Çelik Başvurusunu Yaptı

Ak Parti 27.dönem Denizli Milletvekili Aday Adayı Akın Çelik başvurusunu yaptı.

A+A-

Partilerde 24 Haziran hareketliliği sürerken Adaylık başvuruları da devam ediyor. Son olarak Akın Çelik Ak Parti 27.dönem Denizli Milletvekili Aday Adayı başvurusunu yapan kişi oldu. İşte Akın Çelik hakkında detaylar... 

 

AKIN ÇELİK KİMDİR?

 

1973 senesinde doğan Akın Çelik, İlk ve ortaöğretimini Denizli’de tamamladı. Lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ile bitiren Çelik, askerlik görevini Yedek Subay olarak yaptı. İş hayatına Turizm şirketinde yönetici olarak başlamış olan Çelik, Turizm sektöründe hizmet veren bir aile şirketinde iş hayatına devam etmektedir. Orta derecede İngilizce bilen Çelik, evli ve iki çocuk babası.

 

Siyasete 1993’te üniversite senelerinde başlayan Çelik, 27 senedir aktif siyasetin içinde bulunuyor. Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Başkanlığı, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliğine kadar farklı kademelerde görev yapıp siyasetin tozunu yutarak ve bizzat yaşayarak siyaseti öğrenmeye çalışmış olan Çelik, her geçen gün bir şeyler öğrenmeye devam ettiğini ifade ediyor.

 

Akın Çelik, 2009’da Adalet ve Kalkınma Partisin’e üye oldu. 29/03/2009 Yerel Seçimlerinde Bakan Nihat ZEYBEKCİ’nin Belediye Başkanı seçilmiş olduğu Belediye Meclis Üyeliği listesinde de yer alan Çelik, Plan ve Proje komisyonluğu başta olmak üzere farklı komisyonlar da görev almış ve Denizli Belediye Meclis üyeliği yapmıştır. Yine Denizli Belediyesi’nde Beltaş Yönetim Kurulu’nda görevler almıştır.

 

Akın Çelik, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal UÇAR’ın İl Başkanı Olduğu dönemde İl Yönetim Kurulu Üyeliği Tavas İlçe Koordinatörü olarak görev aldı.

 

Çelik, 2009 senesinden beri Denizli Büyükşehir Belediyespor’da değişik spor branşlarında Başkanlıklar yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “On Binler Ücretsiz Spor Yapıyor” projesinde de görev aldı.

 

Otizmli ve Down sendromlu çocukların spor yapmaları için proje hazırlayarak hayata geçirilmesinde aktif rol üstlenene Akın Çelik, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcısı olarak görevler yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.