Akishaber yazarından Türkmenlere destek ziyareti

Akishaber yazarından Türkmenlere destek ziyareti

Akishaber yazarı İsmail Türk, Suriye sınırına geçerek Bayır Bucak Türkmenlerinin son durumunu yerinde inceledi, izlenimlerini kaleme aldı.

A+A-

Suriye’de Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye girmeyi başaran Haberkerk Yayın Yönetmeni İsmail Türk, Bayır Bucak ileri gelenleriyle görüştü. Türkiye’den destek isteyen Türkmenler, Kürtlerin bölgede denize ulaşan bir koridor devlet kurma çabalarının karşısındaki tek engelin kendileri olduğunu söyledi.

Akishaber yazarı ve Habererk Yayın Yönetmeni İsmail Türk, Suriye’ye geçip Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye girmeyi başardı. Türkmenlerin verdiği mücadeleyi yerinde izleyen İsmail Türk, Suriye Türkmen Meclisi Üyesi Husame Solak, Bayır Bucak Tümen Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik ve bölgedeki Türkmenlerin ileri gelenleriyle görüştü. Uzun yıllar sahipsiz kalıp eziyet gördüklerinden yakınan Türkmenler, bölgede kurulacak bir tampon bölgenin sıkıntılarını azaltıp kendilerine can güvenliği sağlayacağını söyledi. İsmail Türk’e açıklamalarda bulunan Suriye Türkmen Meclisi Üyesi Husame Solak, “Tampon bölge şart. Bu yapılırsa rahatlarız” dedi. Tampon bölge oluşturulması mümkün olmazsa kendilerine Türkiye’de çadırlarda değil, insanca yaşayabilecekleri şartlar sağlanmasını talep eden Husame Solak, durumun normalleşmesi halinde yıllardır yurt edindikleri topraklara dönüp yaşamak istediklerini vurguladı.

 

Kimse hayale kapılmasın

Bayır Bucak Türkmenlerine sahip çıkılmasının Türkiye’nin de milli menfaatlerinin gereği olduğunun altını çizen Husame Solak sözlerini şöyle sürdürdü: PYD ve PKK’nın bölgede denize ulaşan bir koridor devlet kurma çabaları ortadadır. Ancak Bayır Bucak Türkmenleri olarak burada ayakta kaldığımız ve güçlü olduğumuz sürece o koridorun açılması mümkün olmayacaktır. O koridor projesi asla gerçekleşmeyecektir. Bayır Bucak Tümen Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik de Türkmenler varken kimsenin bölgede Kürt koridoru hayal etmemesini söyledi. Bölge üzerinde oynanan oyunlara, Ortadoğu’da planlanan büyük İsrail projesine ve Kürt projesine dikkat çeken Alparslan Çelik, Bayır Bucak Türkmenleri kendi yurtlarında huzur içinde yaşayana kadar mücadelelerin süreceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.