Akşener Neden Ahlat'tan Başlıyor?

Akşener Neden Ahlat'tan Başlıyor?

Akşener Neden Ahlat'tan Başlıyor?

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partinin kurullarını oluşturduktan sonra ilk ziyareti Bitlis Ahlat'a olacak. Akşener Ahlat’ta bir ev de kiraladı. Ahlat’ın Anadolu’nun fethinin başladığı yer olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yusuf Halaçoğlu, "Doğu-batı, kuzey-güney bütün Türkiye’yi kucaklamak için yola çıkıyoruz” dedi.

 

ANKARA – Siyaset sahnesine İYİ Parti ile yeni bir giriş yapan Meral Akşener, ilk programı için Ahlat’ı tercih etti. 2-4 kasım tarihlerinde Ahlat’ta bulunacak olan Akşener’in ‘birlik-beraberlik’ mesajı vereceği belirtiliyor.

Ahlat’ta bir ev de kiralayan Akşener’in 2 kasımda başlayacak programına Başkanlık Divanı’ndan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Genel İdare Kurulu üyeleri Yusuf Halaçoğlu ve Çiğdem Özer de eşlik edecek.

ANADOLU’NUN FETHİ DE AHLAT’TAN BAŞLADI

“Çalışmalara neden Ahlat’tan başlıyorsunuz?” sorusuna “Anadolu’nun fethi de Ahlat’tan başladı” yanıtı veren Genel İdare Kurulu Üyesi Halaçoğlu, ilçenin tarihi geçmişine dikkat çekti. Selçuklu mezar taşları ve kümbetlerle önemli bir tarihi dokusu bulunan Ahlat’ın temsil ettiği değerlerin önemli olduğunu belirten Halaçoğlu, “Çalışmalara hep batıdan başlanır. Biz doğudan başlıyoruz. Doğu-batı, kuzey-güney bütün Türkiye’yi kucaklamak için yola çıkıyoruz. Bu ülkenin birlik ve beraberliği bizim temel hedefimiz” dedi.

İYİ Parti’nin programında “Doğu ve Güneydoğu sorunu” başlıklı özel bir bölüm yer aldı. Bu bölümde “tüm ülkede eşit vatandaşlık zeminine oturan sağlam bir demokrasi ve özgürlük ortamının geliştirileceği, bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanacağı, meselenin kalıcı çözümü için de terör örgütünün askeri bakımdan mutlaka yenileceği” ifadesine yer verildi. Soruna parti programındaki bu bakışla yaklaştıklarını anlatan Halaçoğlu, insan hakları gibi terör örgütünün elindeki istismar alanlarının ortadan kaldırılmasının da önemli olduğunu söyledi.

Akşener, parti kurma çalışmaları devam ederken Bitlis Ahlat’ta ev tutacağını, partiyi kurduktan sonra da ilk adresinin burası olacağını söylemişti. Akşener bu sözlerinin ardından Ahlat ilçesinde bir daire tuttu. Akşener’in 2 günlük programı kapsamında bu yeni evde kalması bekleniyor.

Kaynak: GazeteDuvar

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.