Ali Güngör'ü Rahmetle Anıyoruz

Ali Güngör'ü Rahmetle Anıyoruz

MHP eski Milletvekili Ali Güngör'ü ölümünün 5. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.

A+A-

21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Ali Güngör bundan 5 sene evvel akciğerlerindeki rahatsızlığı nedeni ile tedavi gördüğü Ankara Bayındır hastanesinde vefat etti.

Güngör’ü ölüm yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

12 Mart Muhtırası sonrası bir dönem cezaevinde yatan Güngör, 1974-1975 yılları arasında MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinde bulundu. 1987-1988 döneminde Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. MHP MYK üyeliğinde bulundu. 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den İçel Milletvekili oldu.

Güngör'ün, 2000 yılında Meclis'te görüşülen 'Rahşan Affı' yasası için söylediği sözler ise tarihe geçti. 

Güngör, Meclis kürsüsünden yaptığı "DSP’lilere birşey demiyorum. Çünkü Ecevit’in geleneğine vatan hainlerini affetmek fazla yabancı gelen bir husus değildir. 1974 bunun örneğidir. Bu çirkin affı, MHP teşkilatları ve ülkücülerin kabul etmesi mümkün değildir. MHP, bu vebali taşıyamaz. Bırakalım, bu çirkin tasarı geldiği ve yakıştığı yerde kalsın" açıklamalarının ardından Devlet Bahçeli tarafından MHP'den ihraç edilmişti.

Ali Güngör Kimdir?

1950 de Tarsus-Meşelik Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimini Tarsus Lisesi'nde tamamladı. Takiben A.Ü.Ziraat Fakültesi'nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu ve uzun yıllar Tarım Bakanlığı'nda değişik görevlerde bulundu.

Siyasi geçmişi bakımından A.Ü.Ziraat Fakültesi'ne kaydımı yaptırdığı 1967 yılını başlangıç olarak söylemek mümkün.

Daha sonraki yıllarda 1974 de MHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptı. Ülkücü-Teknik Elemanlar Derneğinin Genel Sekreterliği, Genel Başkan Yardımcılığı. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1980 İhtilali ile birlikte rahmetli Türkeş'e ve MHP yöneticilerinin tutuklanmaları üzerine Devlet Memurluğu görevinden istifa ederek Milliyetçi ülkücü Hareketin dayanışmasını ve direnişini organize etmek çalışmalarının yürütücüsü oldu.

Bu arada Sözcü, Bakış ve Hamle gibi haftalık dergilerin çıkarılmasını organize etti. Siyasi parti çalışmalarına izin verilmesi üzerinize MHP’nin Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak Partiyi 1987 seçimlerine hazırladı. 1969, 1973: 1977 seçimlerinde partinin güney illerinde seçim koordinatörü olarak görev yaptı. 1987, 1995 ve 1999 seçimlerinde İçerden Milletvekili adayı oldu. 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde Mersin ilinden MHP Milletvekili seçildi

Ali Güngör evli ve iki çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.