Ambulans Geç Geldi İddiasına 26 Dakika Açıklaması

Ambulans Geç Geldi İddiasına 26 Dakika Açıklaması

Denizli'nin Bekilli İlçesi'ndeki MHP'li İlçe Başkanı Kemal Karaman, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun miting için geldiği Denizli'de 13 Mayıs Çarşamba günü, ambulansın geç gelmesi nedeniyle bir vatandaşın hayatını kaybettiğini öne sürdü.

A+A-

Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ise yazılı açıklama yaparak ambulansın 26 dakika 20 saniye sonra olay yerine ulaştığını, ihmal, kusur ve gecikme olmadığını söyledi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 13 Mayıs Çarşamba günü Özay Gönlüm Meydanı'ndaki mitingi öncesinde Bekilli'nin eski beldesi olan, ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Kutlubey Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında 51 yaşındaki Erdoğan Kaçmaz kahveden çıkarken dengesini kaybederek yere düştü. Kahvedekiler hemen 112 Acil Servis'i arayıp ambulans istedi. Bir süre sonra, 34 kilometre uzaklıktaki Çal ilçesinden geldikleri belirtilen sağlık görevlileri, olay yerinde hastaya müdahale etti ve ambulansla Bekilli Toplum Sağlığı Merkezi'ne götürdü. Ancak yapılan müdahalelere rağmen, Kaçmaz kurtarılamadı. Kaçmaz'ın kalp krizinden yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

 

Olayın ardından MHP Bekilli İlçe Başkanı Kemal Karaman, ambulansın çok geç geldiğini, Kaçmaz'ın bu gecikme yüzünden yaşamını yitirdiğini iddia etti. Konuyla ilgiili bir açıklama yapan Karaman, Denizli'de acil müdahale ambulansı sayısının 50'ye çıkarıldığının söylenmesine rağmen, Erdoğan Kaçmaz'ın kalp krizi nedeniyle vefat ettiğini, bunun da ambulansın 1.5 saat geç gelmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Karaman, ambulans sürücüsünün Ak Parti mitingi için Denizli'ye götürüldüğünü ileri sürerek, ambulansı kullanacak şoför bulunamamasından dolayı vatandaşın hayatını kaybettiğini iddia etti. Ayrıca, Bekilli'deki ambulans şoförünün Denizli'deki mitinge gönderildiği için hastaya müdahalenin Çal İlçesi'nden gelen 112 Ambulansı tarafından yapıldığını da ileri sürdü.

 

"26 DAKİKADA OLAY YERİNE ULAŞILDI"

 

İddialar üzerine Denizli Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, ambulansın iddia edildiği gibi 1.5 saatte değil 26 dakika 20 saniye sonra vakaya müdahale ettiğini belirterek ihmal, kusur yada gecikme olmadığını söyledi. Arpacı, şöyle dedi:

 

"Tüm vaka kayıtları incelenmiştir. Komuta Kontrol Merkezimiz'e 13.05.2015 tarihinde saat 16.21'de gelen çağrıya, saat 16.23'te yani 2 dakika içerisinde vaka değerlendirilerek hemen ambulans çıkışı sağlanmıştır. Görevlendirilen ambulansımız 26 dakika 20 saniye içerisinde olay yerine ulaşmıştır. Bu süre Sağlık Bakanlığı tarafından vakaya ulaşımda standart olarak kabul edilen 30 dakikanın altında olduğundan vakaya ulaşmada gecikme söz konusu değildir. İlgili vakaya tüm tıbbi müdahaleler olay yerinde, ambulansta ve hastanın nakledildiği İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nde yapılmış olmasına rağmen hasta kurtarılamamıştır. Görevli personelimizin ve ambulansımızın herhangi bir ihmali, kusuru ve gecikmesi söz değildir."

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.