Anayasa Mahkemesinden Zeybekci’ye Red

Anayasa Mahkemesinden Zeybekci’ye Red

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Anayasa Mahkemesi’ne Kemal Kılıçdaroğlu ile alakalı yapmış olduğu başvuru reddedildi.

A+A-

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekili olduğu dönemde Meclis’te olmadığı halde bazı milletvekilleri ile beraber oy kullandığı iddia edilmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında bu milletvekillerini eleştirmişti.

Kılıcdaroğlu'nun burada yaptığı sözleriyle alakalı Zeybekci. "bir siyasi parti liderinin parti grup toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle şeref ve itibar hakkının ihlal edildiğini" iddia ederek Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Karar

Zeybekci'nin Başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi. "Parti liderinin sözleri nedeniyle şeref ve İtibar hakkının ihlali iddiasının kabul edilemez olduğu" kararını verdi. Kararda şöyle denildi:

"Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü 8/5/2019 tarihinde. Nihat Zeybekci (B. No: 2015/5633) başvurusunda Anayasa'nın 17 maddesinde güvence altına alınan şeref ve itibar hakkının ihlali iddiasının açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.