Arslan: "KAdın Cinayetlerini Unutmayacağız"

Arslan: "KAdın Cinayetlerini Unutmayacağız"

Denizli Milletvekili aday adayı Kazım Arslan, “Değiştirilen gündeme ve unutturulmaya çalışılan “Kadın Cinayetlerini” bizler unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

A+A-

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yayınlayan CHP Denizli milletvekili aday adayı Kazım Arslan,  “8 Mart 1857 yılında ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. Bu yüzden her yıl 8 Mart da Dünya kadınlar gününü kutluyor kadın haklarının her zaman takipçisi oluyoruz” dedi.

 

Arslan, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Türkiye’nin son 13 yıldır içine düşmüş olduğu kaos ortamından çıkamaması, şiddet olaylarının artmasına sebep oldu. Bu yüzdendir ki gün geçmiyor ki televizyonlarda, gazetelerde veya her hangi bir basın organında kadına yönelik bir şiddetten bahsedilmesin. Her gün bir vahşetle karşı karşıya kalan bu toplumda güvenliğinden şüphe ederek yaşayan kadınlar yaratıldı. Özgürlüklerini bir kenara bırakıp sadece şiddet görmeyip baskı altında yaşamayacakları bir hayatı talep ediyorlar. En son yaşanan Türkiye’nin sarsıldığı Özge Can Aslan kardeşimizin katledilmesi kadın haklarını yeniden gündeme taşısa da, iktidar mensubu kişilerin sürekli değiştirdikleri gündem yüzünden yine kadınlar 2. plana kalıyor. Ancak her yıl kadın cinayetleri giderek artıyor, bu da toplumda huzursuzluk yaratıyor, kadınlarımızı tedirgin ediyor.

 

Bizler CHP’nin iktidarı döneminde kadınlara tam özgür bir Türkiye vaat ediyoruz. Kadınların rahatça sokağa çıkabildiği, kıyafetleri ve hayata karşı duruşları yüzünden suçlanmadıkları ve ekonomik özgürlüklerini tam anlamıyla tam anlamıyla kullanabildikleri bir Türkiye vaat ediyoruz. Kadının eğitimini ve geleceğini garanti altına almak istiyoruz, ekonomik bağımsızlığına kavuşturmak düşüncesindeyiz. Bunun için kadınlarımızı iş yeri açması halinde,2 yıl vergi almayacağız,2 yıl ödemesiz faizsiz kredi vereceğiz. Kadının üretimde ve toplumun içinde olmasını istiyoruz. Bu kaos ortamından ve toplumsal şiddetten uzaklaşmanın, kadınlara yeniden özgürce yaşama haklarının sunulduğu bir Türkiye için CHP iktidarına bu seçimlerde şans verilmelidir. Bizler bu rejimi yıkarak, tam bağımsız bir Türkiye yolunda ilerleyeceğimize ve kadınlarımızın her zaman yanlarında olup onların haklarını savunacağımıza söz veriyoruz.

 

Değiştirilen gündeme ve unutturulmaya çalışılan “Kadın Cinayetlerini” bizler unutmayacağız ve unutturmayacağız, unutturmamak için elimizden geleni yapacağız. Bu düşüncelerim ve projelerim çerçevesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum, aydınlık ve çağdaş geleceğimize ışık tutan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.