Artık Hızlı Bir Şekilde Değiştirebilirsiniz

Artık Hızlı Bir Şekilde Değiştirebilirsiniz

Ad ve soyadlarda bulunan yazım yanlışı,imla hatası gibi düzeltmelerin yapılabilmesine imkan sağlayan kanun gereği, masrafsız ve hızlı bir şekilde değiştirmek isteyenlere büyük kolaylık.

A+A-

5490 Sayılı Nüfus Kanununa eklenen Geçici 8 inci madde ile 2525 Sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadlarını değiştirmek isteyen vatandaşlarımıza  bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek hızlı ve masrafsız bir şekilde değişiklik yapma imkanı getirilmiştir.

 Bu sayede vatandaşlarımızın ad/soyad değişiklik işlemleri Kanun yürürlüğe girmeden önce yaklaşık 6 ay sürerken Kanun’un yürürlüğe girmesinden sonra bu süre 10 güne kadar düşmüş aynı zamanda da vatandaşlarımız avukatlık, mahkeme ve ilan masrafı gibi masraflardan kurtulmuştur.

Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğüne yapılan ad ve soyadı değişikliği talepleri, İlçe İdare Kurulunca her hafta yapılan düzenli toplantılarda Kanunda Kurula verilen yetkiler çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Ad değişikliği taleplerine örnekler;

ÜMÜT/UMUT, HAMİDE/FADİME, HÖRÜ/HURİ, TİMOÇİN/TİMUÇİN, ATNEN/ADNAN, URFAN / İRFAN  

Soyadı değişikliği taleplerine örnekler; AZGIN/ARAS, YOLLU/EYMEN, DÜDÜKÇÜ/ÖZCAN, SAP/ATABEY, YATICI/YİĞİT, TOP/ALTAY

Kanunun yürürlüğe girdiği 19/10/2017 tarihinden bugüne kadar, ad ve soyadı değişikliği talebinde bulunan 443 vatandaşımızdan 431’nin talebi uygun görülerek gerekli değişiklikler yapılmıştır.

2525 Sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları değişikliği için vatandaşlarımızın 19/10/2019 tarihine kadar adreslerinin bağlı bulunduğu Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.