Asgari Ücret Milleti Kuru Ekmeğe Muhtaç Edecek

Asgari Ücret Milleti Kuru Ekmeğe Muhtaç Edecek

CHP Denizli il başkanı Çavuşoğlu asgari ücretin, beklentileri karşılamadığını ve vatandaşı kuru ekmeğe mahkum edeceğini söyledi.

A+A-

2021 yılı için asgari ücretin açıklanmasının ardından fabrikalarda çalışan işçileri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2021 yılı için belirlenen asgari ücretin, beklentileri karşılamadığını ve vatandaşı kuru ekmeğe mahkum edeceğini söyledi.

Hükümetin 2021 yılı için açıkladığı asgari ücretin beklentilerin altında kaldığını açıklayan Bülent Nuri Çavuşoğlu, "İşyerlerinde ziyaret ettiğimiz emekçiler, ay sonunu getiremediklerini, bakkal borçlarının sürekli kabardığını, aldıkları paranın kira ve kış aylarında doğalgaz tüketiminin artmasıyla faturalara zor yettiğini belirtiyorlar. Bir çoğu için zorunlu olan pazar ve market alışverişleri bile lüks olmuş. Anne baba desteği ile ayakta durmaya çalışıyorlar" ifadelerini kulandı.

Kiloyla Değil Taneyle

Açıklanan asgari ücret milyonlarca çalışanın açlığını gidermediği gibi sofrasında bir yılda eksilen ürünleri geri getirmediğini savunan Çavuşoğlu, "Son bir yılda; yumurtanın fiyatı yüzde 76, domatesin fiyatı yüzde 68, kuru soğanın fiyatı yüzde 38, mercimeğin fiyatı yüzde 67, yağın fiyatı yüzde 43, etin fiyatı yüzde 37, unun ve ekmeğin fiyatı ortalama yüzde 25 artarken, asgari ücrete devletin verdiği zam oranı yüzde 21 olmuştur. 2825 TL günlük 17 liraya denk gelmektedir. Marketlerinde bebek mamasına, peynire ve yağa alarm takılan bir ülkede, asgari ücretli temel gıda maddelerini kiloyla değil, taneyle almaya devam edecektir. Bu asgari ücret vatandaşı kuru ekmeği mahkum edecektir” dedi.

Çavuşoğlu açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak asgari ücretin en az 3100 TL olması gerektiğini daha önce açıklamıştık. Maalesef hükümet, 2825 TL açıklayarak, milyonlarca çalışanı açlık sınırında bırakmıştır. Bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 'derman belediyeciliği' örneği göstererek elini taşın altına koymuş ve kendi asgari ücretlerini en az 3100 TL olacak şekilde belirlemişlerdir. CHP, yapılacak ilk seçimlerde iktidara gelerek halkın iktidarını kuracak, vatandaşlarımızı, işverenlerimizi yüksek enflasyon, faiz ve vergi yükü altında ezdirmeyecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.