Asgari Ücrete Zam Gelecek mi? Gözler O Tarihte

Asgari Ücrete Zam Gelecek mi? Gözler O Tarihte

Temmuz ayı öncesinde milyonlarca vatandaşın gözü zam haberinde. Yaşanan %73'lük enflasyonun ardından artış bekleyen milyonlar iki önemli açıklamaya kitlendi.

A+A-

Daha önce özellikle asgari ücretliler için herhangi bir artış olmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "Milletimizin yaşadığı geçim zorluğunu, refahında ortaya çıkan azalmayı mutlaka telafi ederek yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyümeye dayalı Türkiye Ekonomi Programı'nı kararlılıkla uygulayacağız. Bu çerçevede Temmuz ayında enflasyon farklarıyla Ocak ayıyla ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız..." dedi.

Konu ile alakalı bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Vedat Bilgin açıklamasında, "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır." dedi.

GÖZLER 4 TEMMUZ'DA

4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon oranının ardından ilk altı aylık enflasyon oranı belirlenecek ve memur ve emeklilere yapılacak zam oranı açıklanacak. Haziran enflasyonunun açıklanması ile birlikte asgari ücrete temmuz zammının da kesinleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.