Asya Piyasaları Altını Etkiledi

Asya Piyasaları Altını Etkiledi

Ekonomi ile alakalı yaşanmış olan son gelişmelerin ardından altın fiyatlarında son durum ne oldu?

A+A-

Alınan bilgilere göre son gelişmelerden sonra Gram altın 240 TL, çeyrek altın 391 TL ve Cumhuriyet altını 1.601 TL’den işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselerek başlamadı. Daha sonra 242,2 TL seviyelerinde dengelendi. Dolar kurunda meydana gelen değer kayıplarının etkisi ile dün negatif bir seyir izleyen gram altın, günü evvelki kapanışa göre yüzde 1.7 azalış ile 241,9 TL’den liradan tamamladı.

Altının gramının fiyatı, bugüne yükseliş ile başlamasından sonra 240 TL’den işlem görmekte. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 391 TL’den, Cumhuriyet altını da 1.601 TL’den satılmakta.

Asya Piyasalarının Etkisi

Asya piyasalarında meydana gelen pozitif seyir altının ons fiyatını şu dakikalarda evveli kapanışa göre yüzde 0.10 artış ile 1.205,25 dolar seviyelerine çıkardı.

"GRAM ALTIN 250 LİRA SEVİYESİNE ÇIKABİLİR"

Piyasaların Yeni Ekonomi Programı'na olumlu tepkiler vermesi halinde döviz kurları ve altının gram fiyatında düşüşlerin meydana geleceğini dile getiren uzmanlar, gram altında düşüşlerde 238 TL’yi destek seviyesi olarak takip edeceklerini, olası yükselişlerde altının gram fiyatının 250 TL seviyesine kadar çıkabileceğini belirtti.

Uzmanlar, dün dolar varlıklarının gerilemesi ile altının ons fiyatının toparladığını belirterek, teknik bakımdan ons altında 1.200 doların destek, 1.210 dolarınsa direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.