”AVRUPA TÜRKİYE’Yİ SUÇLAYACAĞINA GELSİN IĞDIR’DA Kİ ERMENİ KATLİAMINI GÖRSÜN”

”AVRUPA TÜRKİYE’Yİ SUÇLAYACAĞINA GELSİN IĞDIR’DA Kİ ERMENİ KATLİAMINI GÖRSÜN”

SERDAR ÜNSAL ,”AVRUPA TÜRKİYE’Yİ SUÇLAYACAĞINA GELSİN IĞDIR’DA Kİ ERMENİ KATLİAMINI GÖRSÜN”

A+A-

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan yardımcısı Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,”AB ve ABD Türkiye’yi soykırımla suçlayacağına gelsin Ermenilerin Iğdır’da yaptığı soykırımı ve soykırım müzesini gezsin gerçeklerle yüzleşsin. “Dedi.

                Ünsal,Şehit Türkler Anıt ve Müzesi(Soykırım müzesi) önünde yaptığı açıklamada bugün 24 Nisan  Ermenilerin sözde soykırım yalanlarını dünyaya kabul ettirdiği gün. Türk milleti asil bir millettir hiçbir zaman hiç kimseye soykırım yapmamıştır. Asıl soykırımı yapan Ermeniler olmuştur. Fakat Ermeni diasporası taşmaklar maalesef 24 Nisan da   bir Emperyalist yalan olan sözde Ermeni soykırım yalanını dünya kamuoyuna duyurmak için her türlü yola başvurmaktadır. Türk devletini Türkiye’yi zor duruma bırakmak için çeşitli ülkelerin parlamentolarında yalanlarını kabul ettiriyorlar. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır. Bunu 1915-1920 yılları arasında Iğdır da görmemiz mümkün yine 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde görmemiz mümkün.  Şimdi buradan hür dünyaya Avrupa’ya Amerika’ya sesleniyorum gelsinler Iğdır’ın Hakmehmet ,Oba Gedikli köylerindeki toplu mezarları görsünler. İşte bu anıt müzede Ermenilerin yaptığı katliamları görmemiz mümkün. ”dedi.

                Soykırım müzesinde Asala terör örgütünün şehit ettiği diplomatlarımızın da resimlerin yer aldığını belirten Ünsal, diplomatlarımızda Asala terör örgütü şehit etmiştir. Bu müzede soykırımın canlı şahitlerinin anlattıkları var o zaman çocuk olanlar canlarını kaçıp saklanarak kurtarmışlardır. Kiminin babası annesi kardeşi Ermenilerce öldürülmüştür. Şeklinde konuştu.

                Soykırım müzesini gezen vatandaşlarda” Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır. Bu müzede devletimiz belgeleriyle Ermenilerin yaptığı soykırımı anlatıyor. Türk milleti Ermenilere soykırım yapmamıştır. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır ”dedi.

                Soykırım müzesini vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor özellikle il dışından Iğdır’ı gezmeye gelenler anıt müzeye uğrayarak Ermenileri yaptığı soykırımları belgeleriyle öğrenmiş oluyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.