Ayhan, Acıpayam Kongresinde Konuştu!

Ayhan, Acıpayam Kongresinde Konuştu!

Ayhan:Yolsuzluklar, çözüm süreci ve ekonomi üzerindeki yaklaşım farklarının Türkiye’de bir değil, bir kaç paralel hükümet olduğu algısını yarattığını belirterek, “AKP’nin taşıyıcı kolonlarında çatlak var” dedi.

A+A-

“AKP’NİN TAŞIYICI KOLONLARINDA ÇATLAK VAR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Yolsuzluklar, çözüm süreci ve ekonomi üzerindeki yaklaşım farklarının Türkiye’de bir değil, bir kaç paralel hükümet olduğu algısını yarattığını belirterek, “AKP’nin taşıyıcı kolonlarında çatlak var” dedi.

 

MHP’nin Acıpayam İlçe  kongresi  gerçekleştirildi. Havuzlu Çarşı toplantı salonunda yapılan kongreye  MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan,  MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, MHP 21. Dönem Milletvekilleri Av. Salih Erbeyin ve Ali Keskin, MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, partililer ve vatandaşlar katıldı.

ÜLKEDE GİZLİ KRİZ VAR

Toplantıda konuşan İşadamı Öztürk Taştan, Türkiye’de adı konmamış gizli kriz yaşandığını söyledi. İşadamı olarak yaşanan krizi en fazla hissedenlerin başında geldiklerini kaydeden Taştan, “Tabi yaşanan bu gizli kriz netice olarak vatandaşlarımıza yansıyor. Bugün resmi rakamlara göre 41 milyon vatandaşımız iki günde bir sofrasına bir kap et koyamıyor. 50 milyon kişi tüm ihtiyaçlarını borçlanarak karşılıyor. 38 milyon vatandaşımız hiçbir acil harcamasını yapamıyor. 58 milyon vatandaşımız ev masraflarını karşılayamıyor. 32 milyon vatandaşımız evini ısıtamıyor. 25 milyon vatandaşımız eskiyen elbisesini değiştiremiyor. Meydanlarda günde birkaç hurma ile açlığını bastıran bir peygamberin ümmetiyiz diye bağıranlar kendilerine saray yaptırıyor. Bu gidişata dur demenin zamanı gelmedi mi?” dedi.

“GÖLGE BOKSU YAPIYORLAR”

MHP 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bir bölgesinde özerklik ilan ediliyor. Hükümet edenler ise gölge boksu yapıyor. Tutturmuşlar bir paralel yapı. Cizre’de kan gövdeyi götürüyor. Devlet ortada yok. Terör örgütünün faaliyetleri dolayısıyla bazı bölgelerde insanlarımızın seyahat özgürlüğü  kalmadı. Bugün bir Türk vatandaşı Güneydoğu Anadolu’da elini, kolunu sallayarak seyahat edebilir mi? Ya da bu ülkeyi yönetenler yanlarında korumaları olmadan Hakkari’de, Yüksekova’da, Şırnak’ta, Cizre’de  gezebilir mi? Hayır. Evlatlarımız bu ülkede yaşayacak. Onları nasıl bir Türkiye bekliyor? Evlatlarımızı Irak, Suriye gibi bir Türkiye mi bekliyor?Şimdi soruyorum size,  Irak ve  Suriye gibi olmamamız için bir sebep kaldı mı? Bu nedenle hepimizin, bilhassa  bizim ‘Bu ülke nereye gidiyor, ne yapmam lazım?’ kaygısı içinde olması gerekir. Peki ülkeyi yönetmeye çalışanlar ne yapıyor? Türkiye  bu halde iken bunlar, çevresindekileri kalkındırmakla meşguller” diye konuştu. 

“HAK HAKLININ DEĞİL,  GÜÇLÜNÜN”

MHP İl Başkanı Ferudun Ünal da konuşmasında “Dünya dün olduğu gibi bu gün de milletler mücadelesine sahne olmaktadır. Bu mücadelede galip gelmek için her türlü yol acımasızca uygulanmakta olup bu mücadeleye dayanamayan zayıf Milletler tarihin sayfalarına mahkum olmakta güçlü olanlar ise ayakta kalıp yollarına devam etmektedir. Merhum Başbuğumuz un ifade ettiği gibi “Hak haklının değil güçlünün” ilkesi aynen devam etmektedir.Son yıllarımızdaki devlet hayatımıza bu çerçeve içerisinde baktığımızda görüyoruz ki;Dün okla, kılıçla, top ile mermi ile yapılan bu mücadele bu gün şekil değiştirmiş, içeriden müdahale ile yapılmaktadır.Uluslar arası güç odakları koca Osmanlı’yı Damat Ferit Paşa hükümeti ve satılmış gazeteci Ali Kemal gibi satılmışlar sayesinde yıktılar.Günümüze geldiğimizde görüyoruz ki;Yüz yıl önce sahneye konan bu oyunun yeni versiyonunun figüranları AKP iktidarı ve ona yardakçılık eden kişiler ve kuruluşlardır. On iki yılı aşan AKP iktidarı döneminde ortaya çıkan olumsuzluklara baktığımızda görüyoruz ki; Cumhuriyet döneminin birikimlerinin tamamı satılmış olmasına rağmen ülkemiz borç batağından kurtulamadığı gibi seksen yılda oluşan borç miktarı ikiye katlanmış üç yüz milyar dolar dan altı yüz milyar dolara yükselmiştir.Bu oluşan devasa borcun üzerine satılan birikimlerimizi de ekler isek, toplamda  borç miktarı olarak AKP iktidarının on iki yıl gibi kısa bir zamanda sırtımıza yüklediği borcun beşyüz milyar dolar civarında olduğunu ifade edebiliriz” dedi.

ÖCALAN TAK DİYOR, AKP ŞAK DİYE YAPIYOR

 Çözüm sürecinin terörist başının emir komutası altına girdiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan,şunları söyledi:  “İhanet süreci milletten gizlice ilerliyor. Terörist başının emir komutası altına girmiş,   “Öcalan Tak diyor, AKP Şak diye yapıyor.”  Kandildeki teröristler yıkım süreci’nin başarıyla sonuçlanması durumunda Abdullah Öcalan’ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK’nın 12’nci kongresine katılacağını söyleyecek kadar pervasızlaşabiliyor. Kandil ayrıca Öcalan’ın Kandile ve devlete çözüm için bir tasarı gönderdiğini, bu tasarı üzerinde tartıştıklarını, Öcalan çözüm tasarısında bazı şeyleri belirttiğini “Hakikatleri Araştırma Komisyonu” ve müzakere başlarsa 15 Şubat'ta Öcalan’ın bu komisyonla konuşacağını söylüyor. AKP ise bu durumu milletin vekillerine ve millete açıklamaktan korkuyor. Yıkımdan ve Kandil’in açıklamalarına cevap vermek ve yorumlamaktan sorumlu başbakan yardımcısı Kandil’den yapılan  bu açıklamalar sadece “zamansız, yersiz ve tahrik edici” buluyor.  Maalesef yalanlayamıyor. 

Milleti zamanından önce uyandırdığı için sitem ediyor. Yıkım projesini sekteye uğratacağından korkuyor. Ancak İmralı ile yol haritası pazarlığına devletin kurumlarını dâhil etmekten ve devleti terörist başı ile müzakere masasına oturtmaktan korkmuyor.  Yıkım sürecinin mimarları masaya niçin kendileri oturmuyor da devletin memurlarını bu işe alet ediyor. Üçüncü gözlere ihtiyaç duyuyor. Çekindikleri bir şeyler mi vardır? Hangi kanuna yasaya dayanarak devletin bürokratları bölücü örgüt ile müzakere masasına oturuyor. Bu işe bulaşan herkes işlediği suçun cezasını tarih önünde ve hukuk önünde çekmekten kurtulamayacaktır.

Gerçekler millete ve milletin vekillerine  açıkça anlatılmalıdır.

Oysa ki Hükümet seçime kadar çözüm sürecinde olan biteni  yalanlarla gizleme,  toz pembe masallarla süsleyerek milleti aldatma   gayreti içerisine giriyor. Bölücü örgütün yaptığı tüm telkinleri emir telakki eden hükümetin Yıkımdan sorumlu başbakan yardımcısı, “Seçime kadar çözüm sürecinin tamamlanabileceğinden” bahsediyor.  Bir diğer ifadeyle AKP’nin,  yeniden seçilmek için,  bölücü örgüte tüm tavizleri vereceğini, özerkliğe, genel affa, Terörist başının hapisten çıkartılmasına özgürlüğüne kavuşmasına, şehitlerin suçlu gazilerin mahkum edilmesine, devletin tazminat ödemesine, itiraz edilmeyeceğini zımni olarak ifade etmiş oluyor. AKP iktidarının devamının ancak bu şekilde mümkün olacağını, iktidarı korumak için bölücülerle işbirliği yapmaya onların emirlerini yerine getirmeye hazır olduklarını ima ediyor.  Aynı hükümetin bir başka başbakan yardımcısı Sn. Arınç ise kendisini adeta alaya alarak, bu hedefin çok iyimser olduğunu ima ediyor ve” Takip Edelim bakalım” diyor.AKP’nin taşıyıcı kolonlarında çatlak var.  AKP içindeki çatlak her geçen gün biraz daha su yüzüne çıkıyor. Yolsuzluklar, Çözüm süreci ve ekonomi üzerindeki yaklaşım farkları Türkiye’de bir değil bir kaç paralel hükümet olduğu algısını yaratıyor.Yıkım süreci ve Yolsuzluklar AKP’yi her geçen gün biraz daha törpülüyor.”

BAŞKANLIĞA SÖKMEN SEÇİLDİ.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İki   listeyle gidilen seçimlerde  101 oy alan Av. Selahattin Sökmen Acıpayam İlçe Başkanlığına seçildi. Diğer aday Bahri Yılmaz ise 65 oyda kaldı.

MESUT GÜLER  

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.