Bahçeköylüler Tanışma Gecesinde Buluştu

Bahçeköylüler Tanışma Gecesinde Buluştu

Denizli İlinin Tavas İlçesi Bahçeköy sakinleri Emekli tapucu Mustafa Sabuncuoğlu’nun organize ettiği muhteşem eğlence ve tanışma gecesinde bir araya geldi.

A+A-

Yemek ile başlayan ve Bahçeköylülerin tanışması, kaynaşması, ikramlar yaparak eğlenecek bir an geçirmesine zemin oluştura program ardından yerini istişareye bıraktı ve daha sonra Mustafa Öselmiş hoca yemek duası ile beraber kısa bir konuşma yaptı. Sonrasında Süleyman Sabuncuoğlu Bahçeköy ile alakalı şiir okudu.

Toplantıda Bahçeköylülerin birbirlerinden haberdar olmaları ve önemli günlerde haberleşebilmeleri için katılımcıların telefon numaraları alınarak telefon listesi oluşturuldu.  

DÜRÜ ADETİ OYLANDI VE KALDIRILDI

Gecede yapılan toplantıda yapılan istişare ile Dürü Adeti’nin kaldırılması kararı alındı. Düğünlerde normal davetiyeler yanında 1. Derecede akrabalara dağıtılan ve dürü ismi verilen şeylerin kaldırılması olumlu karşılandı.

Toplantıda Ramazan ayında Bahçeköy mahallesinin çok amaçlı tesisinde iftar yemeği verilmesi konusu da görüşüldü.

Bahçeköy sakinleri yapılan bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi için fikir birliğine vardılar. 

Yapılan etkinliklerin video ve fotoğraf çekimi ile internet ortamında paylaşılması, herkesin indirebileceği bir ortama kopyalanması ve daha sonra kitapçık haline getirilmesi de görüşülen konular arasındaydı.

Barza ve Bahçeköy de icra edilen zeybeğin, Barza Zeybeği isminde tescillenmesi ve kültürel değerlerin derlenerek kayıt altına alınması bir başka gündem konusu oldu.

Bunların yanında Bahçeköy Kültür Evi'nin oluşturulması ile alakalı konuşmaların değerlendirilmesi ve bu evde dikiş, nakış, zeybek, aşı yapma, besicilik gibi kursların düzenlenmesi konuşuldu.

Gecenin devamında zeybek, topal, sırılak oyunları oynandı ve türküler ile Sanatçı Sultan Torun’un icra ettiği parçalarla eğlence devam etti.

Mustafa Sabuncuoğlu geceye katılımda bulunan büyün Bahçeköylülere teşekkür ederek geceyi bitirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.