Bakan Zeybekci Gündemi Değerlendirdi

Bakan Zeybekci Gündemi Değerlendirdi

Bakan Zeybekci Gündemi Değerlendirdi

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Katıldığı AK Parti Çal İlçe Kongresi ile Güney İlçe Kongrelerinde yaptığı konuşmalarda gündemi değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüklenirken,  FETÖ’yü, DAEŞ’i ve PKK’yı aynı hedefleri hizmet etmekle suçladı.

AK Parti Çal'da 6. olağan ilçe kongresini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla gerçekleştirdi. Bakan Zeybekci, "Kurlarla oyun oynamaya çalışıyorlar. 3 buçuk yıl oldu. İlk günden bu yana şeyi söylüyorum. Korkulacak hiçbir şey yok! Tamamen spekülasyon" dedi. 

AK Parti Çal 6. Olağan İlçe Kongresi'nde partililerine seslenen Ekonomi Bakanı Zeybekci, iktidarın Türkiye'nin daha güzele daha iyiye ulaşmak için vargücüyle çalıştığını söyledi. Bakan Zeybekci, "Dünya kazan, biz kepçe dolaşıyoruz. Avrupa'daki dostlarımıza hep aynı şeyi söyledik; Türkiye ile uğraşanlar iflah olmaz. Olmuyor. Bakın Almanya'ya; hükümet kuramıyorlar" dedi.

 

Konuşmasında "Gerek yurt içinde gerekse yurtdışında heryere gidiyoruz. Ayak basmadık yer bırakmıyoruz. Niçin? Onurlu, şerefli ve başı dik Türkiye için" diyen Bakan Zeybekci, ana muhalefetin tavrını da eleştirdi. Zeybekci, CHP için "Necip Fazıl Kısakürek, yıllar öncesinden söylemiş; "Bizim muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır!" demiş. Yıl 1956 imiş. CHP için söylemiş. Hiçbir şey değişmemiş, hâlen aynı. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bunlar siyaseti, yalan söylemenin mübah olduğu bir yer olarak görüyorlar. Biz ise en başında ne dedik? 

Söz söyledik mi doğru söyleyeceğiz. 

Söz verdik mi tutacağız. 

Emanete ihanet etmedik; etmeyeceğiz ve ettirmeyeceğiz. Bunlar, ülke iyiye gitsin istemiyorlar. Türkiye güzel, eskisinden daha iyi denildikçe yüzleri düşüyor" dedi. 

Bakan Zeybekci son olarak yeniden aday olmayan AK Parti Çal İlçe Başkanı Ahmet Kocagöz ile yönetimine görevlerini helal getirmeden teslim ettikleri için teşekkür etti. Kongrede tek liste ile sandığa giden partisinin yeni ilçe başkanı Yüksel Yılmaz ile yönetimine de başarılar diledi.

Kongre, Bakan Zeybekci'nin başkan Kocagöz'e plaket vermesi ve ilçe yönetimi ile fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Çal'daki ilçe kongresinden Denizli'nin Güney İlçesi'ne geçti.

AK Parti, Güney'de ilçe kongresini tamamladı. Kongreye, partinin Denizli milletvekilleri Dr. Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve AK Parti MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile İl Başkanı Necip Filiz'in yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Bakan Zeybekci, çok sayıda partilinin ilgi gösterdiği 6'ncı olağan ilçe kongresindeki konuşmasında gündemdeki konulara dair değerlendirmede bulundu.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandumdaki 'Evet' oylarıyla koalisyonların tarihe gömüldüğünü söyledi. Bakan Zeybekci, "Türkiye ile uğraşanlar, ne yapsalar faydası yok. Her nereden ne gelirse hepsine hazırlıklıyız; hiçbirine fırsat vermeyiz. Bugüne kadar neler denemediler ki? DAEŞ'i kuranlarla PKK ve FETÖ'yü doğuranlar aynı. İslam'a en büyük zararı da işte bunlar verdi" dedi.

Türkiye'de yaptıklarından sonra şimdi de Amerika'dan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uğraşmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Zeybekci, "ABD'ye götürdükleri şahıs, bir kez bile İran dedi mi? Demiyor. Kılıçdaroğlu da burada aynı kurşunlarla, aynı yalanlarla ortaya çıktı. Git mahkemeye diyoruz. Gitmiyor. Neden? O da biliyor ki, yalanları ortaya çıkacak" diye konuştu.

7 tane değerlendirme kuruluşunun Türkiye'nin büyüme verilerine dair tahminini defalarca düzeltmek zorunda kaldığını vurgulayan Bakan Zeybekci, "11 Aralık'ta yine bizim dediğimiz olacak. Türkiye bu kez dünya birincisi olacak. Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyet ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefler yolunda asla başımızı eğmeyecek, boynumuzu bükmeyeceğiz" dedi.

 

Güney'de bugüne kadar ne söz verdiler ise hepsini tuttuklarını dile getiren Bakan Zeybekci, yeniden aday olmayıp görevini devreden Süleyman Tombal ile yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni ilçe başkanı Celal Özbilen ile yönetimine de başarı diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.