Bakan Zeybekci’den Zam Açıklaması

Bakan Zeybekci’den Zam Açıklaması

Enflasyon rakamları ve zamlar hakkında yorum yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı ürünlerdeki zamların ekonominin gereği olduğunu ifade etti.

A+A-

Enflasyon başta olmak üzere gündem ile alakalı sorulara cevap veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizler ve zamlar ile alakalı da açıklamalarda bulundu. Zeybekci'nin açılamalarında öne çıkan ifadeler şu şekilde;

Zamlar Ekonominin Gereği

Bakan Zeybekci, bundan sonra ilk önceliklerinin enflasyon ile mücadele olacağını, hedefin arzı arttıran önlemler olacağını, bazı ürünlerdeki zamların ekonominin gereği olduğunu ve önlemlerin alınacağını dile getirdi.

Faiz artışı meselesine girmek istemediğini ifade eden Bakan Zeybekci, bunun Merkez Bankası'nın kararı olduğunu, TCMB tarafından atılması gereken adımların kesinlikle atılacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 24 Haziran seçimleri ile de takdir yetkisini milletin tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiğini, ekonomi yönetimi değişse dahi belirli doğruların olduğunu, Devlette devamlılığın gereği bu alandaki kararların da şimdiden öngörülebilir olduğunu dile getirdi.

Bakan Zeybekci "Yeni kabinede sizi görebilecek miyiz" sorusuna, bu konuda alınmış olunan bir kararın olduğunu, Ekonomi Bakanlığıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın birleştiğini ve Ticaret Bakanlığı haline getirildiğini bazı sorumluluk alanlarının da ilave edilip bu konudaki kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olacağını,  cumhurbaşkanının bu konudaki takdir yetkisinin, bu konudaki karar alma sorumluluğunun millet tarafından tek başına Erdoğan’a verildiğini ve pazartesi akşam hep beraber sürecin görüleceğinizi sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.