Baklan’da 15 Temmuz Coşkusu

Baklan’da 15 Temmuz Coşkusu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ülke çapında olduğu gibi Baklan ilçesinde de coşkulu bir şekilde kutlandı.

A+A-

Baklan Kaymakamlığı ve Baklan Belediyesi ortaklığında organize edilen programa başta Baklan Kaymakamı Onur Yeniay ve Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever olmak üzere pek çok vatandaş katılımda bulundu.

Baklan Belediyesine ait olan bahçe yapılan etkinlik çerçevesinde günün anlam ve öneminden bahseden konuşmalar ile beraber, sinevizyon gösterileri, tesbihatlar, Kuran-ı Kerim Tilavetleri gibi etkinlikler de oldu. Saat 00.13’de camilerde verilen Sâladan sonra programa katılan vatandaşlar Belediye Başkanı Gülsever önderliğinde yürüyüş yaptılar ve daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program sona erdi.

 “15 Temmuz Türk Milletinin tarihinde hep yer alacaktır”

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, tarihe iz bırakan böyle bir günde bu hassasiyeti gösteren, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatan herkese teşekkür ettiğini, Türk Milletinin tarihinde 15 Temmuz’un hep olacağını,  bu günün önemli bir dönüm noktası olduğunu,  tarih boyunca İslam’ın ve Türklerin hep önünü kesmek isteyenlerin olduğunu,  ülkenin farklı darbe ve ihtilaller ile parçalanmaya çalışıldığını ama Türk Milletinin tüm bu olumsuzluklardan kurtulduğunu belirtti.

 “Unutmayacağız ve unutturmayacağız”

15 Temmuz gecesinden bahseden Başkan Gülsever, 15 Temmuz 2016 tarihinde planın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanları katletmek ve 81 milyona istedikleri gibi yön vermek olduğunu ama muvaffak olamadıklarını, çünkü koruyanların, duaların olduğunu, bu vesile ile şehit olan tüm kahramanlara Allahtan rahmet, gazilere de acil şifalar dilediğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.