BAKÜ 2015’te Karatede Yine Madalya Yağdı

BAKÜ 2015’te Karatede Yine Madalya Yağdı

Karatecilerimiz 1. Avrupa Oyunları’na dün de damga vurdu. Enes Erkan altın, Meltem Hocaoğlu gümüş madalya kazandı

A+A-

Dilara Bozan, erkeklerde, Mehmet Yakan, Uğur Aktaş rakiplerini yenerek bronz madalyanın sahibi oldular.

 

Karatecilerimiz Bakü’de devam eden 1. Avrupa Oyunları’na dün de damga vurdu. Enes Erkan altın madalyaya ulaşırken, Meltem Hocaoğlu kumite dalında gümüş madalya kazandı. Kata kategorisinde kadınlarla Dilara Bozan, erkeklerde, Mehmet Yakan, kumite eksi 84 kiloda ise Uğur Aktaş rakiplerini yenerek bronz madalyanın sahibi oldular.

 

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden 1. Avrupa Oyunları’nda tatamiye çıkan karatecilerimiz önceki gün olduğu gibi dün de yeni başarılara imza attılar. Karatede ilk günü 2 altın 1 gümüş ve 1 bronzla geçiren sporcularımız CrystalHall’de yapılan karate maçlarında dün de yüzümüzü güldürdü. Günü toplam 1 altın, bir gümüş, 3 bronz olmak üzere toplam 5 madalya ile kapatan sporcularımızdan altına ulaşan isim artı 84 kiloda mücadele eden Enes Erkan oldu. Azerbaycanlı Şahin Atamov’u 10-1, Yunan SpyridonMargaritopoulos’u 8-0, Makedon Martin Nestorovski’yi 3-0 mağlup eden Enes Erkan finalde de Alman JonathanHorne’yi 2-1 yenerek kürsünün en tepesine çıktı. Karatede kadınlar kumite +68 kiloda Türkiye’yi temsil eden Meltem Hocaoğlu, mükemmel maçlar çıkartarak yükseldiği finalde Hırvat Masa Martinovic’e 5-0 yenilerek gümüş madalya kazandı. Kadınlar kata kategorisinde Dilara Bozan, Alman JasminBleul’ü 5-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler kata kategorisinde de Mehmet Yakan, Fransız MinhDack’ı 4-1 yenerek Dilara gibi bronz madalya kazandı. Karatede bir bronz madalyada kumitede eksi 84 kiloda Uğur Aktaş’tan geldi. Aktaş, Kosovalı rakibi AlvinKaraqi’yi 4-3 yenerek bronz madalyayı ülkemize getirdi.

 

Yüzmede finallerdeyiz

 

Bakü’de süren Avrupa Oyunları’da Türk sporcular diğer braşlarlada iyi derecelere imza attılar. Havuza giren sporcularımız senkronize yüzme dalının solo, düet ve takım kategorilerinde adlarını finale yazdırdı. Düet ve takımlar kategorisinin finalleri bugün, solonun ise yarın yapılacak. Türkiye’yi kano yarışlarında temsil eden sporculardan erkeklerde GaborBozsik ve kadınlarda LasmaLiepa yarın yapılacak finallere kaldı. Erkekler Voleybol Milli Takımımız, A Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında Sırbistan’ı 3-1 mağlup etti. Sutopunda ise Türkiye, Yunanistan’a 11-3 mağlup olarak grubundaki ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Erkekler triatlonda Türkiye’yi temsil eden JonasSchomburg, yarışı 6. sırada tamamladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.