Barış için siyasete çağrı

Barış için siyasete çağrı

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ülkedeki terör ve kaos ortamının sona ermesi için bütün siyasi partileri ortak hareket etmeye çağırdı.

A+A-


Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, son dönemde yaşanan terör ve kargaşa ortamının sona erdirilmesi için siyaset kurumunun üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini açıkladı. İlhan yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:











“Son günlerde ülkemizde yaşanan terör saldırıları hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Kayıplarımız, acılarımız ve geleceğe dair kaygılarımız her geçen gün artmaktadır. Önce Suruç'ta 32 can alan bombalı saldırı, ardından Adıyaman'da şehit düşen bir askerimiz, Ceylanpınar’da evinde ölü olarak bulunan iki polisimiz, Adana ve İstanbul’da iki kişi, Diyarbakır’da bir polisimiz, Kilis’te bir astsubayımız şehit düştü; bir polis ve iki asker yaralandı; Muş’un Malazgirt ilçesinde Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı öldürüldü. Terör örgütlerinin oynadığı kirli ve kanlı oyunlara her gün bir yenisi eklenmeye ne yazık ki devam etmektedir. Terör olayları nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlarımıza, askerlerimize ve polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralı olan asker ve polislerimize de acil şifalar dileriz. Suriye politikası başta olmak üzere son yıllardaki siyasal iktidarın iç ve dış politikalarından kaynaklandığı düşünülen terör olaylarının nedenlerini araştırmak ve gerekli etkin tedbirleri bir an önce almak için, iktidar ve muhalefetin siyasi kavgalarını bir kenara bırakıp, parlamentoda bir araya gelmesi ve görüşlerini ortaya koyması gerekmektedir. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, bu saldırılara tek vücut olarak cevap vermek, tek bir duruş ortaya koymak ve bu meselenin TBMM'de ele alınması artık bir zorunluluktur. Her geçen gün artan bu şiddet ve kaos ortamının bir an önce son bulması dileğiyle Denizli Barosu olarak terörü bir kez daha lanetliyor, ulusumuza yönelik yapılan tüm hain saldırıları kınıyor, TBMM'nde bulunan tüm siyasi partileri bu şiddet ortamının sona ermesi için çalışmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.