Başbuğ'un adından rahatsız...

Başbuğ'un adından rahatsız...

TC tartışması ile gündeme gelen Kayseri Melikgazi Belediye Meclisi'nde İYİ Parti ile MHP arasında “Başbuğ” gerginliği yaşandı. MHP’li üyeler, Erciyes Başbuğ Parkının tabelasının yeniden takılmasını isteyen İYİ Partililere tepki gösterdi.

A+A-

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde CHP’li belediye meclis üyeleri tabelaya TC ibaresinin eklenmesi önerisinde bulunmuş, ancak AKP’li başkan Mustafa Palancıoğlu, “Maliyeti yüksek. TC’yi tabelaya ekleyemeyiz” demişti. Palancıoğlu, bu cevabı dolayısıyla kamuoyunda tepkilerin hedefi olmuştu.

Melikgazi Belediyesi’nde bu sefer de İYİ Partililer ile MHP’liler arasında “Başbuğ” gerginliği yaşandı. İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunan ve “Başbuğ Alparslan Türkeş” olan ismi Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında “Erciyes Başbuğ Parkı” olarak değiştirilen parkın tabelasının yerinde olmadığını fark etti. Kenanoğlu bu durum üzerine belediye başkanı Palancıoğlu’nu aradı ve başkandan konudan haberdar olmadığını, tabelanın yerine asılması için gerekli talimatı hemen vereceği yanıtını aldı.

Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında gündem maddelerinin ardından söz alan ve bu durumu gündeme getirerek Mustafa Palancıoğlu’na tabelayı yerine astırdığı için teşekkür eden İYİ Partili Adnan Kenanoğlu’na MHP ise tepki gösterdi. Kenanoğlu’nun teşekkürünün ardından MHP’li Belediye Meclis üyesi Yalçın Duru, başkan Palancıoğlu’na parkta bir tadilat olmamasına rağmen, “tabelayı tadilatın ardından mı yoksa Adnan Kenanoğlu’nun talebi üzerine mi taktırdınız?” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine İYİ Partili Kenanoğlu ile MHP’li Duru arasında bir tartışma yaşandı. Kenanoğlu, "Başbuğ’un tabelasını taktırmamız sizi neden böyle rahatsız ediyor?" diye sordu. 

“PARKTA TADİLAT YOKTU. MHP’LİLERİN RAHATSIZLIĞI BU İSTEĞİN İYİ PARTİ’DEN GELMESİ”

Yaşanan durum ile ilgili Yeniçağ’a konuşan İYİ Partili Kenanoğlu şunları kaydetti: Hisarcık’ta, Erciyes’e giderken kurultayın yapıldığı güzergâhta bir park var. Bu parkın adı daha evvelden Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’ydı, daha sonra adı değiştirildi ve Erciyes Başbuğ Parkı yapıldı. Bize bu parkın tabelasının indiği haberi geldi. 2 Temmuz akşamı başkan Palancıoğlu’nu aradım. Tabelanın indirildiğini ya da düştüğünü söyledim. Kendisi bana konudan bilgisi olmadığını belirtti ve ‘düştüyse hemen taktıralım’ dedi. Ayın 4’ündeki meclis toplantısında ise gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz istedim ve parka tabelanın yeniden taktırılmasından dolayı başkana teşekkür ettim. Ben konuşmamı bitirdim, MHP’li belediye meclis üyesi söz istemeden başkana, ‘tabelayı tadilatın ardından mı taktırdınız yoksa Adnan beyin talebi üzerine mi taktırdınız?’ diye sordu. Ben de bunun üzerine, bu sorunun yakışıksız olduğunu belirttim. ‘Bizim Başbuğ’un tabelasını taktırmamız, bunu talep etmemiz sizi niye böyle rahatsız ediyor’ dedim. Bunun karşılığında bize, ‘o sizin işiniz değil, o MHP’nin işi’ dedi. ‘Ben de MHP’nin yapmadığı işi biz teklif ediyoruz ve istediğim konuda istediğim öneride bulunurum, Ülkücülük sizin tekelinizde değil dedim.’ dedi.

Kenanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü tamamladı ”MHP burada terse düştüğü için sanki tadilat varmış da tabela ondan indirilmiş gibi yansıttı. Oysa böyle bir şey yok. Bunu kendi teşkilatlarının yıpranmaması adına yapıyorlar. Konuyu sosyal medyada bu şekilde yansıtmaya çalışan MHP ilçe başkanına da ‘bu çok çirkin bir davranış’ dedim. Bizim nasıl bir önerge vereceğimize veya başkandan nasıl bir istekte bulunacağımıza sizin meclis üyeleriniz karar veremez’ dedim." ifadelerini kullandı.

erciyes-001.jpg

a1-064.jpg

Kaynak Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum