Başkan Adıyaman'dan 11 Şubat Mesajı

Başkan Adıyaman'dan 11 Şubat Mesajı

Şehit Gazi Sen Sağlık Genel Başkanı Ahmet Adıyaman 11 Şubat ATT ve Paramedik Günü vesileyle bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Başkan Adıyaman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Öncelikle acil sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük bir özveri ile hizmet üreten Paramedik arkadaşlarımızın 11 Şubat ATT ve Paramedikler Gününü tebrik ederim.

İnsan yaşamında bazen saniyeler bile önem arz etmektedir. Vatandaşımız kaza geçirdiğinde, evde hastalanıp sağlık kuruluşuna müracaat edemeyecek duruma düştüğünde, kendisine ilk sağlık hizmetini sunan ve acil müdahale edip, kendisini en yakın sağlık kuruluşuna ulaşmasını sağlayan 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görev yapan ATT, Paramedik ve Sürücülerimizdir.

Yaptıkları müdahalelerle insanların hayata tutunmasını sağlayan ATT ve Paramedik arkadaşlarımızın büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini yaptıklarına her gün şahit oluyoruz.

Yılda ortalama 5 Milyonun üstünde acil vakaya giderek hizmet veren, Ambulans başına 18 Bin 584 kişinin düştüğü, 2323 tane 112 istasyonunun olduğu ülkemizde ATT ve Paramediklerimizin ne yazık ki sorunları görmezden gelinmektedir.

Elbette ki insan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla para veya başka bir ekonomik değerle ölçülemez ve ödenmez. Ne yazık ki tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının göz ardı edildiği gibi ATT’lerin, Paramediklerin ve Ambulans sürücülerininde sorunlarına kulak tıkandığı bir dönemi yaşıyoruz.

112 Acil Sağlık İstasyonlarında İş yoğunluğu had safhaya ulaşmıştır. Özelikle şiddet ve sıklıkla ambulans kazaları nedeniyle her vakaya gittiklerinde hayatlarından endişe eder bir hale gelmişlerdir. 112 İstasyonları ve ambulansların daha uygun nitelikte hizmet sunmaya müsait hale getirilmesi önem arz etmektedir.

Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan kamu çalışanları (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutularak, geride bıraktığı aileleri mağdur edilmiştir.

Şehit Gazi Sen Sağlık Ailesi olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatının oluşturulması ümidiyle tüm ATT ve Paramediklerin 11 Şubat ATT ve  Paramedikler gününü kutluyoruz. Hizmet verirken şehit olan paramedik arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.