Başkan Akcan Büyük Müjdeyi Açıkladı

Başkan Akcan Büyük Müjdeyi Açıkladı

Baklan Ovası’nda 40 bin 254 hektar alanın basınçlı suyla sulanması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz günlerde talimat verdi.

A+A-

Ovadaki arazinin en büyük bölümüne sahip olan Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, “DSİ Bölge Müdürlüğü, projenin 22 ay içinde hazır olacağını bildirdi. 2023 yılından sonra Baklan Ovası’ndan bereket fışkıracak. Vahşi sulama nedeniyle yaşanan su sıkıntısı yaşanmayacak. Bu önemli projenin hayata geçmesi için yıllardır mücadele verenlere ve projeyi onaylayanlara bölge halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinin arazisi içinde yer alan Baklan Ovası’nda son yıllarda susuzluk çekiliyor. Çiftçiler ürünlerini zamanında sulayamıyor. Vahşi sulama nedeniyle barajın suları tükeniyor ama yine de su ovaya yetmiyor. Yağışlar da azalınca Işıklı Barajı bir türlü dolmak bilmiyor. Açık sulama sistemi denilen vahşi sulama sisteminden vazgeçilip, basınçlı sulama sistemine geçilmesi için yıllardır gerekli mercilere görüş bildirdiklerini, ilgili bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Baklan Ovası’ndaki 40 bin 254 hektar alanda basınçlı sulama sistemine geçilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli talimat verdikten sonra DSİ Bölge Müdürlüğü çalışmaları başlattı. Müdürlük, projenin 22 ay gibi bir sürede tamamlanacağını söyledi. Proje tamamlanıp ardından tesisat döşendiğinde Baklan Ovası’ndan bereket fışkıracak. 2023’ten sonra bölgemiz tarımı büyük gelişme kat edecek. Çiftçiler daha çok kazanacak, zamanında sulama yapacak. Ayrıca, vahşi sulama olmayacağı için su kaçağı olmayacak, su tasarrufu sağlanacak” diye konuştu.

HEPSİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, Bakan Pakdemirli’ye, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a, Denizli milletvekillerine, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ve Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ile Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a, yöredeki ziraat odalarına çok teşekkür ettiğini söyledi. Akcan, projenin uygulanması için karar alan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile Başkan Osman Zolan’a da bölge halkı adına teşekkür ettiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.