Başkan Akcan Cezaevinin Kapatılmasına Karşı Çıktı

Başkan Akcan Cezaevinin Kapatılmasına Karşı Çıktı

Başkan Akcan Cezaevinin Kapatılmasına Karşı Çıktı

A+A-

Çal ilçesinde 2017 yılının son günü yangın çıktı. Kapalı Cezaevi’nin idari binasında çıkan yangında dumandan etkilenen 2 mahkum hastanelik oldu. Baca temizliği yapılırken çıkan yangında cezaevi idari binasının çatısı tamamen yandı. Çatının büyük bölümü çöktü. İdari buna kullanılamaz hale geldi.

İdari binadaki eşyalar ilçenin Spor Salonu’na kaldırıldı. Adalet Bakanlığı, idari binası yanan ve 40 mahkumun kaldığı cezaevinin kapatılmasını, mahkumların da Kocabaş Cezaevi ye diğer ceza evlerine nakline karar verdi.

Durumu öğrenen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Cezaevi’nde gardiyan ve memurlarla birlikte 20’nin üzerinde personel var. Aileleriyle birlikte ortalama 50-60 kişi Çal’da yaşıyor. Cezaevi kapanırsa, bu insanlar Çal’dan göç  edecek. Bu duruma göz yumamayız. Zaten göç veren bir ilçeyiz. Biz tersine göçü başlatmak için Tarım Kenti Projesi’ni hayata geçirdik. Bu saatten sonra göç vermek istemiyoruz” diyerek, cezaevini yaptıracağını söyledi.

Yetkili merciler Başkan Akcan’ın bu talebini olumlu buldu. Çal Belediyesi, idari binanın restorasyonunu yaptırmaya başladı. Kısa süre içinde de çalışmalar tamamlanacak ve idari bina yeniden hizmete açılacak. İdari binanın yapımı tamamlanınca ilçe cezaevleri ile Kocabaxş Cezaevi'ne gönderilen tutuklular da yeniden Çal Cezaevi'ne gönderilecekler.

Kaynak:DenizliİnternetHaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.