Başkan Akcan Gazileri Geri Çevirmedi

Başkan Akcan Gazileri Geri Çevirmedi

1974 senesinde yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Çallı gaziler, 44 sene sonra savaştıkları topraklara giderek, anılarını tazelediler.

A+A-

Çallı gaziler bir süre evvel Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’la görüşerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenlenmesini talep ettiler. Akcan, gazilerin isteklerini geri çevirmedi ve Kıbrıs Turu organize ettirdi. Gazilerle eşlerine Kıbrıs gezisinde Başkan Yardımcısı Adnan Tatar da eşlik etti.

DUYGUSAL ANLAR

Çallı gaziler barış için savaştıkları topraklara 44 sene sonra ayak basmanın mutluluğunu yaşarlarken, savaşta şehadete eren Çallı astsubay çavuş Ali Erdemir’in mezarı başında duygusal anlar yaşandı. Bazı gaziler göz yaşlarına tutamadılar.

Kıbrıs’a gaziler ile beraber giden Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Gazilerin, 44 sene evvel barış için savaşmış oldukları Kıbrıs’ta eski günlerini yad ettiklerini, Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ne güller bıraktıklarını, dualar ettiklerini, 3 gün Kıbrıs’ta kaldıklarını ve gazilerin savaştıkları toprakları gördüklerini, Duygusal anlar yaşandığını, bazı gazilerin komutanları ile görüştüğünü, bazıları şehit olan arkadaşlarının mezarını gördüklerini ve Çallı şehit Ali Erdemir’in mezarını ziyaret etmenin kendilerine çok daha farklı duygular yaşattığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.