Başkan Akcan’dan Yaşlılar Günü Mesajı

Başkan Akcan’dan Yaşlılar Günü Mesajı

Denizli’nin Çal İlçesi Belediye Başkanı Fethi Akcan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Akcan mesajında, “Yaşlıları 1 gün değil her gün hatırlayalım, sevgi ve saygı gösterip, hürmet edelim. Dünya nüfus ortalamasında olduğu gibi Çal’ın nüfusu da hızla yaşlanıyor. Herkes bir gün yaşlanacağını unutmamalıdır” dedi.

Birleşmiş Milletler’in 1990 yılında dünyadaki yaşlı nüfusun giderek arttığını görerek, yaşlılara değer verilmesi ve saygı gösterilmesi için 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü ilan ettiğini hatırlatan Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, uzun uğraşlar sonucu Çal’da huzurevini 1 yıl önce hizmete açmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akcan, “Çal’da bakıma muhtaç yaşlılarımızın daha konforlu bir hayat sürmeleri için Belediyemize ait olan parselin üzerine hayırsever desteğiyle huzurevi inşa ettik. Ardından da binayı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devrettik. Şimdi 23 yaşlımız huzurevinde huzur içinde yaşıyor” dedi.

Hepimiz Yaşlanacağız

Akcan, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında özetle şu görüşlere yer verdi;

“Hepimiz bir gün yaşlanacağız. Bunu unutmamak gerekiyor. Dünya’nın nüfusu gibi Çal’ın nüfusu da hızla yaşlanıyor.  Nüfus ortalamasını gençleştirmek için tersine göç olması gerekiyor. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Yaşlılarımıza sevgi, saygı göstermeliyiz. Onlara hürmet etmeliyiz. Yaşlıları sadece bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Bu vesile ile Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.