Başkan Akgün'den 3 Mayıs Mesajı

Başkan Akgün'den 3 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün yayınladığı mesajla 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutladı.

A+A-

Yayınladığı mesajda Başkan Akgün, Türk milliyetçilerinin mücadele tarihine altın harfler ile yazılan bu anlamlı günü kutladığını, başta Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere zorlu bir dönemde ismini tarihe yazdıran tüm dava büyüklerini  rahmet ve minnetle andığını dile getirdi. Başkan Akgün sözlerini, Ruhları şâd, mekânları cennet olsun, ifadeleri ile tamamladı.

3 Mayıs Türkçülük Günü

En öz anlatımı ile Türkçülük-Turancılık davasının gerekçelerinden bir tanesi olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihindeki duruşmasının ardından meydana gelen “Ankara Nümayışı”‘nı anmak için, ilk kez 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Ardından ileriki yıllarda süren toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) ismini almıştır.

Türk milleti engin kültür birikimi ve mazisi ile kutlanması doğal olan bu bayram Türkler için önemli bir bayram niteliğindedir. Çünkü Türkler yalnızca resmi devlet olarak 2000 senedir  tarih sahnesinde yer alıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.