Başkan Arslan: Çok Etkilendik

Başkan Arslan: Çok Etkilendik

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yapılan proje ile hayata geçirilen “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Çameli’ne geldi.

A+A-

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında İlçemize gelen tır, Kaymakamlık Binası Önündeki Cadde de konuşlandırıldı. Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Belediye Başkanımız Cengiz Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun her stanttaki savaşı anlatan belgesel filmlerle adeta o dönemi tekrar yaşadı

Gezici müzenin içinde 7 vitrin bulunmakta "Pandemi dolayısıyla tüm önlemleri alınan müzede bulunan vitrinlerin içindeki ilk seferberlik emrinden zaferin kazanıldığı güne kadarki kara ve deniz savaşlarının materyaller, videolar, savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgelerle anlatılıyor

ÇANAKKALE RUHUNU YANSITIYOR

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan "Tırın içine, bir savaş ve bir tarih sığmış. Deniz savaşı olarak başlayan Çanakkale Savaşı, kara savaşı olarak devam etti. Sadece Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de şerefli bir yere sahip Mobil müzenin ilçelerden sadece Çameli’ne uğraması bizler için büyük şanstır. İlk ekrandan başlayarak son ekrana kadar bir film şeridi gibi Çanakkale Zaferi gözümün önünde canlandı. Özellikle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün albay rütbesi ile savaşa katılımı ve kanlı mendil hikâyesi bizleri çok etkiledi.

Mobil Müze projesinde emeği geçen ve Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR’ının ilçemize gelmesini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Çameli Kaymakamımız Kerem Yenigün’e ilçemiz adına teşekkür ederim." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.