Başkan Doğan: Denizli’de Örnek Gösterilen Bir İlçeyiz

Başkan Doğan: Denizli’de Örnek Gösterilen Bir İlçeyiz

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebeti ile kadın belediye personeliyle bir araya geldi.

A+A-

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Doğan, kadın belediye personelinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak hediye verdi. Toplumda kadının rolünün çok önemli olduğunu belirten Doğan, “Bizler, bugün günün anlam ve önemi doğrultusunda emeğe değer veren siz kadınlara teşekkür etmek için bir araya geldik. Türkiye’de siyaset erkek eli ve diliyle yapılıyor. Ben buraya büyük zorlukları aşarak ve çok çalışarak geldim. Elinizi taşın altına koydunuz, bu zor şartlarda ‘Ben de varım’ dediğiniz için ve topluma bir şeyler kattığınız için sizleri yürekten kutluyorum. Ülkenin geleceği sizin gibi kadınların var olmasıyla mümkün olacak. Çünkü toplumda kadının rolü çok önemli. Geleceğimiz olan çocukları yetiştirenler, anneler. Annenin ruhsal, psikolojik, sosyal ve ekonomik durumu bizler için çok önemli. Çünkü anne mutluysa, çocuk mutlu. Çocuklar mutluysa aile mutlu. Aile mutluysa, toplum huzurlu ve refah seviyesi yüksek olacak” dedi.

“KADINLAR VE ÇOCUKLAR ÖNCELİĞİMİZ OLDU”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin hem Denizli’ye hem de Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Başkan Doğan, “Yıllar sonra Denizli merkezde bir kadın olarak sizlerin sayesinde, sizlerin desteğiyle başkan seçildim. Bizler sizlerle birlikte hem Merkezefendi’ye hem Denizli’ye hem de Türkiye’ye örnek olmak zorundayız. Merkezefendi ailemizde çalışmayan hemşehrilerimize de yardım etmemiz gerekiyor. Göreve geldiğim tarihten itibaren kadınlar ve çocuklar öncelik oldu. Dezavantajlı mahallelerimizde Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri açtık ve merkezlerimiz hemşehrilerimiz tarafından büyük kabul gördü. Ekonomik durumu olmayan, çalışan kadınlar çocuklarını buraya emanet etti ve işe gitti. Çalışmayan kadınlarımız için de kurslar açtık ve bundan dolayı çok mutlular. Bu merkezlerimiz Belediyemizin adeta bir şubesi. Belediyeye gelemeyenler, talepleri ve şikayetleri olan hemşehrilerimiz bu merkezlerimize gelerek ilettiler. Bu merkezlerimiz mahalle sakinlerimiz ile bizler arasında köprü vazifesi görüyor” dedi.

“KADINLARIMIZIN HER TÜRLÜ YANINDAYIZ”

Çalışmalarından dolayı kadın belediye personeline teşekkür eden Başkan Doğan, Merkezefendi’yi parmakla gösterilecek vizyon ilçe yapmak için çok çalışacaklarını söyledi. Doğan, “Kadın istihdamı çok önemli. Bireyin ekonomik özgürlüğü yoksa dışarıya bağımlıdır. Kadın Başkan olarak göreve geldiğim tarihten itibaren liyakata dayalı olarak kadınlara öncelik verdik. Kadınlarımızın çalışması için kreşler açtık. Sevindik Mahallemize bir kreş kazandırdık. Bir kreş de Muratdede Mahallemize kazandırıyoruz. İlerleyen süreçte de İlbadı Mahallemize kreş kazandıracağız. Sevgili yol arkadaşlarım, sizlere inandık siz de bize güvendiniz. Hemşehrilerimizin bizlerden beklentileri var. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Denizli’de örnek gösterilen bir ilçeyiz. Bu başarının sevgiye, içtenliğe ve fedakarlığa bağlı olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın sosyal haklarından tutun, çalışma koşullarınıza kadar her türlü yanınızdayız. Merkezefendi’yi parmakla gösterilecek vizyon ilçe yapmak için çok çalışacağız. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.