Başkan Erdoğan DENMERDER'i Ağırladı

Başkan Erdoğan DENMERDER'i Ağırladı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği (DENMERDER) üyeleri ile Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

A+A-

Denizli Traverteninin 10 senedir koruma altında olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak, sektörlerimizin gelişmesi ve ürünlerimizin katma değerinin artırılması için, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Coğrafi işaret çalışmamız da bunlardan biridir. Bu sayede, Denizli Traverteninin marka değeri arttı” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ TRAVERTENİ, ALDIĞIMIZ COĞRAFİ İŞARETLE KORUMA ALTINDA”

DTO Başkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmasında, Denizli’nin coğrafi işaretli ürünlerinin Buldan Bezi, Kale Biberi, Tavas Baklavası, Denizli Leblebisi ve Denizli Traverteni olduğunu belirtti. Denizli Traverteninin bugüne dek ortalama 100 bin TL’lik bir harcama ve çabaları ile son 10 senedir koruma altında olduğunu da belirten Başkan Erdoğan, daha yapacakları çok şeyin olduğunu, bu ürünü, şehrin  tüm ana girişlerinde sergileyeceklerini, ayrıca, yeni analizler de yapılacağını, bu sebeple bu proje için kullanacaklarını bütçeyi de daha da artıracaklarını, DTO öncülüğünde, ilk olarak 16 firmadan gereken numuneleri aldırarak analizlerini yaptırdıklarını, Türk Patent Enstitüsünce tescil ettirdiklerini, Denizli Traverteni’nin, 09 Ocak 2008’den bu yana bu sayede koruma altında olduğunu, bu sebeple  ürününü Türk Patent Enstitüsü'nden tescil ettirmeyen firmaların, Denizli Traverteni adını kullanarak satış yapamayacağını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.