Başkan Erdoğan'dan 3 Aralık Mesajı

Başkan Erdoğan'dan 3 Aralık Mesajı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile yazılı bir mesaj paylaştı.

A+A-

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile yapmış olduğu paylaşımında, tarih boyunca engel tanımayan bir medeniyet olarak, engelli vatandaşların her daim toplumun içinde, bizlerle bir ve beraber olmasını önemsediklerini, ve bunun gereğini hem manen hem de maddi olarak yerine getirmiş olan bir mille olduğumuzu ifade etti.

Engelliler Üretime Katılmalıdır

"Ülkemizde, tahminen 10 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor." diyerek açıklamasına devam eden DTO Başkanı Erdoğan, bunların 1 milyon 800 bininin, çalışma çağında ve yeterliliğinde olduğunu ama yalnızca 160 bin engellinin  bir işte çalışabildiğine dair de bir tespit olduğunu, yani yüzde 90'ından fazlasının işsiz olduğunu, halbuki; üretime ve iş hayatına katılıp, hem daha üretken ve verimli bir hale gelebileceklerini; hem de ihtiyaçlarını kendi karşılayabilen daha aktif biri haline gelebileceklerini ifade etti. Başkan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun için ise, onlara güvenip en azından bir kez de olsa hatta bıkmadan usanmadan defalarca bu şansı tanımalıyız! Asla unutmamalı ki; neredeyse her ailede bir engelli var ve hepimiz birer engelli adayıyız... O nedenle, her zaman ve her yerde empati yaparak, onları topluma kazandırmanın ve sosyal hayatta tutmanın yollarını aramalıyız. Bunun için gerekirse, pozitif ayrımcılık da yapmalıyız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.