Başkan Erdoğan'dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

Başkan Erdoğan'dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

A+A-

Mesajında DTO Başkanı Uğur Erdoğan, basının halkın sesi olduğunu, özgür ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiği sürece de hep gür bir ses olarak kalacağını dile getirdi.

Basın çalışanlarının gününü de kutlayan Başkan Erdoğan, “Milletin gözü kulağı bildiğimiz, mesai mevhumu olmaksızın gece gündüz demeden en zor şartlarda bile çalışarak halkın haber alma özgürlüğünü karşılayan basın çalışanlarının hakkı ödenmez. Halka gelişmeler ile değerlendirmeleri, en hızlı ve doğru bir şekilde aktarmak için canı pahasına da olsa takdire şayan bir mücadele gösteren basın mensuplarımızın her zaman yanındayız. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun." dedi.

Toplumun Aynası

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, mesajında, basının kendisinin de bir parçası olduğu halk için halkla hareket eden, en önemli toplumsal dinamiklerden biri olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan, yazılı açıklamasında ayrıca, "Basın, milletten aldığını yine millete veren, toplumun aynası niteliğinde eşsiz bir sosyal sorumluluğu yerine getiren önemli bir meslektir. Her basın çalışanı ise, toplumsal hakların koruyucusudur; kalemini silah değil insan hakları için kalkan bilmiş bir neferdir. Meslek ilkelerine uygun ve nitelikli yayınlara imza atan tüm basın çalışanlarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor ve her birine her daim üstün başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.