Başkan Erdoğan'dan Elazığ Depremi Açıklaması

Başkan Erdoğan'dan Elazığ Depremi Açıklaması

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Elazığ'da gerçekleşen deprem ile alakalı bir mesaj paylaştı.

A+A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yazılı bir açıklama yaparak, Elazığ'da meydana gelen başta Malatya olmak üzere bölgedeki geniş bir coğrafyayı etkileyen ve buralarda yaşayan vatandaşlarımız tarafından da hissedilen deprem dolayısıyla başta afetzedeler olmak üzere milletimize geçmiş olsun dileklerini sundu. Başkan Erdoğan, "Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza ise acil şifa diliyorum." dedi.

Gerekli tedbirleri alarak yaşamayı öğrenmeliyiz

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde dün saat 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak kurumunun basın birimince yayınlanan mesajında, şu görüşlere yer verdi: "Dün gece yaşadığımız afet, bize ülke olarak birinci derece deprem bölgesi olduğumuz gerçeğini ne yazık ki acı bir şekilde bir kez daha hatırlattı... Bulunduğumuz coğrafya ile içinde yaşayanların kaderi diyebileceğimiz bu durumun, değişmez bir gerçek olduğunu kabul ederek ve gerekli tedbirleri alarak yaşamayı öğrenmeliyiz. Daha önce de defalarca baş başa kaldığımız bu afet, yine milletimizi derinden sarstı; yüzlerce insanımızın yaralanmasına, onlarca vatandaşımızın ise hayatına mal oldu. AFAD'tan yapılan son açıklamaya göre, Elazığ'da 16, Malatya'da ise 4 olmak üzere, ne yazık ki 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet, başta aileleri ve hemşehrileri olmak üzere aziz milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim. Çoğunluğu Elazığ ve Malatya'da olmak üzere, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dakilerle birlikte hastaneye gelen ya da getirilen 1015 vatandaşımızın yaralandığı bildirildi. Tek tesellimiz ise, bazı vatandaşlarımızın enkaz altından sağ çıkarılması oldu. Adana, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Niğde, Trabzon, Ordu, Giresun ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşımızın can güvenliğinin sağlanması, yaralı ya da mağdur olanlara yardım edilebilmesi için devletimiz tüm kurumlarıyla dün geceden itibaren hızla hareket ederek gerekli her türlü tedbiri almıştır. Bizler de ihtiyaç duyulması halinde bölgedeki vatandaşlarımız için her türlü yardımı yapmaya hazırız. Hepimize büyük geçmiş olsun. Rabbim, bir daha milletimize bu ve benzeri, gücümüzün yetmeyeceği, sonrasındaki zarar ve sıkıntılarıyla baş edemeyeceğimiz daha büyük afet vermesin."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.