Başkan Erdoğan'dan Üniversite  Müjdesi

Başkan Erdoğan'dan Üniversite Müjdesi

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 2019'daki oda faaliyetlerini değerlendirdi, 2020 beklentilerini ve hedeflerini anlattı.

A+A-

Erdoğan, 2020'ye ilişkin önemli ipuçları verdi, DTO üniversitesinin kurulması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, oda merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile odanın 2019 yılı içinde gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı, 2020 yılına ilişkin planları ve hedefleri anlattı.

2019'un DTO açısından dolu dolu geçen bir yıl olduğunu belirten Erdoğan, kalemler halinde hayata geçirdikleri projeleri değerlendirdi. Göreve geldikleri günden bu yana, ihracat ve istihdamda lokomotif sektör durumundaki tekstilde, katma değerli ürünlerin üretimine geçilebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Erdoğan, bunların en büyüğünün Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Tamamı Avrupa Birliği'nden hibe 5 milyon Euro bütçeli, Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz. Denizli tarihinde bir ilke imza attık. Hibe miktarı ve içerik bakımından şehrimizde bir ilk olan Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi, başlama aşamasına kadar getirdik. Denizli Organize Sanayi Bölgemizde 1000 metrekare kapalı yerimizi ayarladık. İsteyen, yenilikçi ürünler için burada çalışıp, prototip ürün yani numune üretebilecek. Bunun için gerekli modern bir makina parkı oluşturacağız. Bu merkezde, uçak, helikopter, drone, yat, araba ve kayak takımı parçaları, elde edilebilecek. Giyilebilir elektronik tekstil ürünleri ile yenilikçi tekstil uygulamaları gerçekleştirilebilecek. Kozmetik ve damar içi ilaç uygulamaları ürünleri gibi katma değeri yüksek konular üzerine çalışma imkânı sağlayacak. Fonksiyonel kumaş elde etmeye ve plazma teknolojisine yönelik uygulamalar çalışılabilecek. Spor teknik tekstillere yönelik sentetik kumaşlarla ilgili araştırmalar ve üretim yapılabilecek" dedi.

DTO üyelerinin özel indirimden faydalanmaları için ülkenin dört bir yanındaki 11 farklı sektörden 141 adreste, Denizli İndirim Programı'nı başlattıklarını anlatan Erdoğan, "DİP'i ilk duyurduğumuz tarih 27 Haziran 2019 tarihinden itibaren büyük ilgi gördü" dedi

Sektör bazlı projelere ağırlık verdiklerini dile getiren Erdoğan, "İnşaat sektöründeki daralmayı görerek, 'DTO'dan herkes için konut desteği" kampanyamızı başlattık. Piyasalara, bu sayede 120 milyon liralık finansal bir
hareketlilik getirdik" dedi.

Türkiye'de, en çok KOSGEB desteği alan odalardan biri olduklarını dile getiren Erdoğan, KOSGEB desteğiyle üyelerini ulusal ve uluslararası fuarlara götürdüklerini, sadece son 1 yıl içinde, 528 üyenin bu hizmetlerden
yararlandığını kaydetti.

Kredi Garanti Fonu'ndan Denizli'deki işletmelere 6 milyar 380 milyon liralık kredi kullandırıldığını ve bu kredilerden yararlananların sayısının 12 bin 667 olduğunu dile getiren Erdoğan, geçtiğimiz yıl kurulan firma sayısının da 1.320 olduğunu vurguladı.

Denizli'nin yabancı yatırımcılar açısından da cazip hale geldiğini vurgulayan Erdoğan, 2 yıl öncesinde 56 olan yabancı ortaklı firma sayısının 185'e yükseldiğini, ilk sırada da Alman ve İranlı firmaların yer aldığını kaydetti.

11 kişilik yönetim kurulu, 76 meclis üyesi, 172 kişiden oluşan 30 meslek komitesi, 47 personelden oluşan 362 kişilik ekiple, 17.902 üyeye kesintisiz hizmet serdiklerini dile getiren Erdoğan, "Biz, köklü bir geçmişi olan büyük bir aileyiz. Şehrimizin en güçlü meslek ve sivil toplum kuruluşu durumundaki Denizli Ticaret Odası, bu süre zarfında yasal görevlerinin yanında sosyal sorumluluk gerektiren birçok alanda sürdürdüğü faaliyetleri ile de, daha iyi bilinen bir yer haline geldi" dedi.

2020 DENİZLİ YILI

2020'nin Denizli Yılı ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu kapsamda ilk adım olarak, geleceğin otomobili milli ve yerli üretim elektrikli otomobilimiz TOGG'un üretim bandından çıkacak 20'ncisi de dahil olmak üzere, yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle birlikte, bedelini kendimiz karşılamak üzere, 20'sine birden
şimdiden talip olduk" dedi.

2020'de de Denizli genelinde önemli projelere imza atacaklarını vurgulayan DTO Başkanı Erdoğan, bu yıl "Evini yenile" diyeceklerini anlattı. Erdoğan, "Vatandaşımız, %50'ye varan indirimle, mantolama ve yalıtım, fayans, seramik, parke, mobilya, su ve iklimlendirme tesisatı ile iç dekorasyon gibi işlerini daha ucuz yaptırabilecek. Bankaların bu tür alışverişlerdeki ihtiyaç kredisine, özel oran sağlamaları için temaslarımız başladı. Halkımızın, önümüzdeki bahara yeni ve daha ferah bir evde girmesi için, inşaat malzemeleri ve dekorasyon ürünleri ticareti yapan işletmelerimiz, elini taşın altına koyacak" dedi.

DTO ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Denizli Ticaret Odası'nın eğitim alanında da etkili bir çalışma ortaya koyacağını vurgulayan Erdoğan, DTO Üniversitesi kurulması için girişimlerin başlatıldığını açıkladı. Bu sürece ilişkin vakfın hazır olduğunu ve ilk adımı attıklarını belirten Erdoğan, isim hakkını almak için de başvuruda bulunduklarını kaydetti. Erdoğan, "DTO Üniversitesi kurulması için sürecin hızlı bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyoruz. Denizli'de ikinci üniversitenin DTO adıyla açılması için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız. Bu sürecin içinde halkımız da olacak.
Bölümlerin ve içeriğin belirlenmesi için anketler düzenlemeyi de düşünüyoruz" diye konuştu.

TİCARET VE SANAYİ MÜZESİ

Denizli'yi bir Ticaret ve Sanayi Müzesi kazandırmak adına da çalışma yürüteceklerini söyleyen Erdoğan, tarihi bir yapıda hayata geçirmek istedikleri projeye ilişkin de gerekli zemini hazırlayacaklarını vurguladı.

2020 yılı içinde Denizli'nin tanıtımına ilişkin özel projeler geliştireceklerini belirten Erdoğan, "Amatör Film Festivali düzenleyeceğiz. Kentin tanıtımını sağlayacak kısa filmleri ödüllendireceğiz. Her vatandaşımız kısa metrajlı filmler ve belgeseller ile bu yarışmaya katılabilecek. Amacımız, tarihiyle, turizmiyle, ekonomik
potansiyeliyle Denizli'yi daha fazla tanıtabilmek" dedi.

İlkbaharda "Denizli ürünleri pazarı" kuracaklarını, kentin tanıtımına ilişkin çalıştaylar düzenleyeceklerini, ülkenin ekonomisine yön veren isimleri Denizli'ye getireceklerini dile getiren Erdoğan, "2020'yi, Denizli'yi ticaret ve ekonomisiyle daha da büyüttüğümüz, insanların refahını artırdığımız, şehrimizi herkese tanıttığımız bir 'Denizli yılı' olarak değerlendirmeye çalışacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.