Başkan Erdoğan'dan Yatırım Çağrısı

Başkan Erdoğan'dan Yatırım Çağrısı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kendisine ziyarete gelen Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey yoluyla Türkiye ile ABD arasındaki ticari münasebetin dengeli bir biçimde kuvvetlendirilmesi çağrısını yaptı.

A+A-

Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey, Denizli Ticaret Odası’na ziyarette bulundu. DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret faaliyetlerinin geliştirilmesi için iş birliği önerisinde bulundu. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da, ticari ilişkilerin arttırılması için hazır olduklarını ifade ederek, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olarak, siyasi türbülanslara aldırmaksızın, ticari ilişkilerin en üst noktaya taşınma gerektiğini vurguladı.

Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey ve birlikteliğindeki Bilgi Sistemleri Direktörü Cemil Kor, Denizli Ticaret Odası’nı ziyarette bulundu. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan'ın makamındaki buluşmada, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Hasan Aracı ile Nilgün Ök, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Kocabay ve Hikmet Alpaslan, Genel Sekreter Ali Rıza Tekin ve Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan da hazır bir şekilde bulundular. 

Howard Beasey: "İki ülke arasındaki ticareti geliştirelim"

Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey, tercümanı aracılığı ile görüşlerini belirtirken, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkatleri çekti. Beasey, teknik anlamda temaslar ile ikili iş görüşmelerini yükseltmek amacı ile beraber organizasyonlar planlama teklifini yaptı. 

Konuşmasında ortak iş yapmak isteyen firmaların bir araya gelmesinin öneminden de bahseden Beasey, dertlerini anlatabilecekleri, devletle de konuşabilecekleri, taraflar arasında aracı olabilecekleri bir organizasyonun kurulması gerektiğini, 120’ye yakın üyelerini olduğunu, Ticaret Odaları ile Türkiye’de veya Amerika’da iletişim kurmanın kendileri için önemli olduğnu, son zamanlarda konferanslarını Türk Amerikan İş Konseyi ile beraber yaptıklarını, ABD Hükümeti ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde önemli görevler üstlendiklerini, Amerikan Ticaret Ateşeliği ile de iş birliği halinde olduklarını ve sadece şirketler ile değil ekonomik büyümeyi güçlendirme ofisleriyle de çalıştıklarını söyledi.

Beasey, iki ülke arasında yapılan ticarette, savunma sanayinin ön planda olduğunu dile getirdi ve  ama bu sektörün de artık eskisi kadar büyümediğini, ondan sonra medikal ürünlerin geldiğini, Türkiye tarafından baktığımızda ise tekstil ve mermerin ilk sıralarda yer aldığını, bu alanlardaki bağı daha da güçlendirebilir, bu dinamizmi aynı zamanda başka sektörlere de taşıyabileceklerini söyledi.  

 

ERDOĞAN: "SONUÇ VE SEKTÖR ODAKLI GÖRÜŞMELER YAPILMALI"

 Heyetin yapmış oldukları ziyaretten ötürü memnun olduğunu belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, iş aleminin her şeyden evvel işine odaklanarak, verimi artırmanın yollarını araması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Erdoğan, ülkeler arasında zaman zaman siyasi türbülansların olabileceğini, bunun kendilerini çok ilgilendirmeyeceğini, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olarak, işlerini ve ilişkilerini en iyi şekilde sürdürmeleri gerektiğini, karşılıklı ticaretlerinde ne yazık ki; uzak ara bir fark olduğunu, bunda ABD'nin bazen devreye soktuğu özel uygulamalar ve engellemelerin de önemli etkisi olduğunu, Oysa ki; ABD'nin Türkiye'den temin edeceği çok sayıda ürünün olduğu, bu engel ve sınırları aşmak bunun ilk adımı olacağını, kimsenin boşa harcayacak zamanının olmadığını, Laf değil iş üretilmesi gerektiğini, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için kendilerinin hazır olduğunu, sonuç ve sektör odaklı ikili iş görüşmelerini de önemsediklerini, Denizli'yi, ABD'li yatırımcılar ve yetkililer ile buluşturacak bir organizasyon düzenleyebileceklerini, aynı zamanda Amerika’da da Denizlili iş adamları ile sektör bazlı görüşmelerin ayarlanabileceği, Denizli ihracatında, ABD’nin ilk 5 ülke içinde olduğunu, dolayısıyla, Amerika ile iş birliğinin olduğunu, ayrıca, bundan birkaç ay evvel Amerika’da araştırma maksatlı çalışmalarının olduğunu, ziyaret sonrasında, Denizli’de AB fonlarından faydalanılan 3,5 milyon Euro'luk bir hibe projesi ile yatırım yapıldığını söyledi.

ERDOĞAN: "DENİZLİ, YATIRIM YAPMAYA MÜSAİT"

Başkan Erdoğan, konukları aracılığı ile ABD'li girişimcileri Denizli ilinde yatırım yapmaya çağırdı. Denizli'nin önemli ölçekte organize sanayi bölgelerine ve yatırım yapmaya hazır olanaklara sahip olduğunu anımsatan Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın, üye sayısının 17 bine yaklaşan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, 3 milyar Dolar'ın üstünde ihracata imza atan Denizli’de, 1 milyonun üzerinde nüfus bulunduğunu, çalışkan ve üretken bir şehir olduklarını, Bilhassa tekstil ve konfeksiyon üretiminde bölgede, havlu ve bornoz üretiminde de Türkiye’de ilk sırada olduklarını, Avrupa ve dünyanın en kaliteli yerlerinde, ünlü mağaza zincirlerinin raflarında birçok ürünlerinin yer aldığını, adı artık bir marka olmuş şehrin, ABD'li yatırımcıları da görmek istediğini, ABD'lilerin, iki Denizli şirketinde ortak olduğunu, bu sayının daha fazla olması gerektiğini kendilerinin her zaman hem ikili görüşmeler için hem de yeni yatırımlar için yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.