Başkan Gürlesin'den Eğitim Müjdesi

Başkan Gürlesin'den Eğitim Müjdesi

Pamukkale Belediyesi eğitime verdiği sınırsız destekle öne çıkıyor.

A+A-

İlçe sınırlarında bulanan 128 okulun tamamının fiziki şartlarını iyileştirmek amacıyla okul okul gezen ve incelemeler yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yeni birde müjde verdi. Başkan Gürlesin, bu eğitim-öğretim döneminde 1200 öğrenciye verilen 800 bin lirayı bulan eğitim yardımının gelecek dönemde 1500 öğrenciye çıkarılması için çalıştıklarını duyurdu.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile birlikte Pamukkale Denizli İmam Hatip Ortaokulu’na ziyarette bulundu. Okul Müdürü Osman Koyu,  öğretmenler ile veliler tarafından karşılanan Başkan Gürlesin ve beraberindekiler okulun fiziki şartları ve ihtiyaçları doğrultusunda talepleri dinledi. Okulu inceledikten sonra ders günü  biten öğrencilerle okul bahçesinde uzunca sohbet eden ve onların da istek ve taleplerini dinleyen Başkan Gürlesin’e öğrenciler sevgi gösterilerinde bulundu. Hepsiyle bir bir ilgilenmeye çalışan, onlarla  fotoğraf çektiren Başkan Gürlesin, öğrencilere derslerine en iyi şekilde çalışmaları ve boş zamanlarını iyi şekilde değerlendirmeleri öğüdünde bulundu.

 

EĞİTİM SEFERBERLİĞİMİZ VAR

Daha sonra öğretmenler, veliler ile birlikte öğretmenler odasında bir araya gelen Başkan Gürlesin’e, okulun konferans salonun koltuklarının yenilenmesi ve tam donanımlı bir kütüphane talebi iletildi. Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak şahsım olarak eğitime yardımcı olmak için adeta bir seferberliğimiz var. Ülkemizin geleceği, bugünümüzün çocukları. Onların en iyi şekilde eğitimlerini almalarını sağlamak ise bizlerinde görevi. Bu anlamda belediyeler sadece alt-üst yapı yapar mantığını kabul edemeyiz. Okullarda eğitimin kalitesini daha da artması, verimliliğin en üst seviyeye ulaşması için bizden talep edilen konulara bir bir eğiliyor ve sorun çözme odaklı olarak çalışıyoruz. İlçe sınırlarımız içinde 128 okulumuzun tamamına dokunarak, fiziki şartları iyileştirmek anlamında büyük gayretler gösteriyoruz.  Buna da devam edeceğiz. Okullarımızın fiziki şartlarını en iyi noktaya getirdiğimizde başarı da o oranda artacaktır. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Çocuklarımızın başarılı ve mutlu olması için, dolayısıyla onların başarılarıyla anne-baba ve öğretmenlerimizin de mutlu olacağını bilerek şu ana kadar önemli bir yol kat ettik. Meyvelerini de bu eğitim-öğretim döneminde, gelecek dönemde alacağımıza inancım tam. Pamukkale Denizli İmam Hatip Ortaokulumuzun da konferans salonun koltuklarının yenilenmesi ve tam donanımlı bir kütüphane talebini en kısa zamanda yerine getireceğiz” dedi.

 

PAMUKKALE EĞİTİMLE NEFES ALACAK

Yeni kurulmuş bir belediye olmalarına rağmen bugüne kadar eğitime büyük destek olduklarını aktaran Başkan Gürlesin, “Kısa zaman önce kurulmuş bir belediye olmamıza rağmen eğitime büyük katkılar sunduk.  Bu eğitim öğretim döneminde ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere belirli kriterlerden içerisinde yer alan 1200 çocuğumuza eğitim yardımı yaptık. 400 ortaokul öğrencimize 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencimize ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği sunduk. Tabi ki gelecek yıl bir hedefimiz var. Bu sayıyı 1500’e çıkarmak. Ve daha çok çocuğumuza ulaşmak. Bunu canı gönülden istiyorum ve çalışmalarını da yapıyoruz. Pamukkale İlçe sınırları içinde bulunan 128 okulumuzun eksikliklerini gidermek için ise belirttiğim gibi büyük destekler sunuyoruz. Bu da maddi anlamda da çok büyük bir karşılığa denk geliyor. Ama hedefimiz Pamukkale içerisinde eğitimin başarısını en üst noktaya ulaştırmak” dedi.

 

SOSYAL KÜLTÜREL PROJELER SUNUYORUZ

Dahası sadece okullardaki fiziki şartların dışında öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da eğildiklerini belirten Başkan Gürlesin, “Tüm okullarımızda başarılı olan öğrencilerimizi beyaz cennet Pamukkale ile buluşturuyoruz. Her okulumuzda başarılı olan 20 öğrencimizi, bir ebeveyni ve 5 öğretmenimizle 45 kişilik bir grup olarak Pamukkale’yi ardından Karahayıt’ı gezdiriyoruz. Ailesiyle çocuğumuzun özel bir gün yaşamasını istiyoruz. Bir çok başarılı öğrencilerimizi bu geziye götürdük. Dönem sonuna kadar okullarımızın tamamında bu gezi hayata geçecek. Burada amaç başarılı çocuğumuz ödüllendirmek ve o güzellikle Pamukkale ile buluşturmak. Diğer çocuklarımıza da başarıyı teşvik etmek. İlkokullarımızda ise çocuklarımızın ayağına tiyatroyu götürüyoruz. 22 bin öğrencimiz bu yıl tiyatroyu okullarında izleme fırsatı buluyor, bulacak. Ayrıca çocuklarımızın hızlı okuması, okuduğunu anlayarak sorulara doğru cevap vermesi için Hızlı Okuma Eğitimi vereceğiz. Bu eğitimden de bu yıl 5 bin çocuğumuzun yararlanmasını öngörüyoruz. Yani bir eğitim neferi olarak çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.