Başkan Sarı: Çember Daralıyor

Başkan Sarı: Çember Daralıyor

MAKSİAD Başkanı SARI, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda virüsün yayılmasını engellemek için somut tedbirlerin alınması yönünde kararları değerlendirdi.

A+A-

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda yeni tip koronavirüsün yayılmasını engellemek için somut tedbirlerin alınması yönünde kararları değerlendiren MAKSİAD Başkanı SARI,  Her geçen gün çemberin daraldığını, sanayicinin sürekli olarak eksik personel ile tam kapasite üretim gerçekleştiremediğini ve bir an önce ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Makina Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet SARI, Mart ayında ülkemize gelen Korona Virüsünün ilk dönemlerinde dikkat edilen tedbirlerin uygulanmasının ardından,  virüsün yayılım hızının azaldığını fakat daha sonra toplumda oluşan rehavetin virüsün tekrar yukarı yönde ivme kazanmasına sebep olduğunu dile getirdi. İnsanların topluluklar halinde bir araya gelmesiyle hız kazanan salgına karşı daha tedbirli olunması ve önlemler alınması çağrısı yaptı. Bu önlemlerin başında da sokağa çıkma yasağı olduğunu belirten SARI, bu gibi tedbirlerin bir an önce alınmaması halinde sanayimizin her geçen gün daha da derin yaralar almasının sonraki dönemlerde etkisinin çok büyük olacağını vurguladı.

Zor Durumda Bırakacak

Kış aylarının gelişi nedeniyle insanların daha yoğun olarak kapalı alanlarda bulunması ve sosyal mesafenin ihlali ile yayılımını artıran hastalığın, ekonomimizin belli taşlarından olan Makina Sanayisinin de etkilediğini ve virüsün uzun dönem ülkemizde kalması halinde iş adamlarını zor durumda bırakacağını sözlerine ekledi. Yetkililerden bir an önce sokağa çıkma yasağının getirilmesi talebinde bulunan SARI, belli bir dönem üretimi sıfıra indirmek zordur fakat sonrasında oluşacak büyük kayıpları ortadan kaldırmak için büyük bir adımdır. Böyle tedbirlerle bu günlerin üstesinden gelerek özlem duyduğumuz güzel günlerimize dönmek yegane hedefimizdir ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.