Başkan Şevik’ten Nevruz Bayramı Mesajı

Başkan Şevik’ten Nevruz Bayramı Mesajı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, baharın müjdecisi olan ve Türk dünyasının ortak bayramı Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Nevruz ateşi, Türk Milletinin tarihten gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrıdır" dedi.

A+A-

Başkan Şevik mesajında, toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz’un Türk milletinin bahar bayramı olduğunu vurguladı. Şevik, “Nevruz, dili, dini, inancı, değer yapısı ne olursa olsun insanların el ele gönül gönüle coşku ve şenlik içinde kutlaması gereken tüm dünyaya sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü gibi değerlerin kıymetini hatırlatan önemli bir bayramdır. Nevruz ateşi de Türk Milletinin tarihten gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrıdır. Bu bilinçle sahip olduğumuz kültürel mirasın ve bu mirasın önemli bir parçası olan Nevruz kültürünün en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması konusunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Nevruz, toplum hayatımızda bütünleştirici, fikirleri karşılıklı sevgi ve saygıyla kuvvetlendirme, dargınlıkları unutturarak insanları kardeşçe kucaklaştırma, geleneklerin, göreneklerin, inançların sergilendiği bir bayramdır. Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür.

Doğanın tüm renklerini ve güzelliklerini bize sunmaya başladığı bu bahar döneminin, tüm insanlara yaşama sevinci ve coşku getirmesi dileğiyle, tüm halkımızın Nevruz Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.