Başkan Tehlike Hakkında Uyardı

Başkan Tehlike Hakkında Uyardı

Denizli Makina Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, Meslek liselerini tercih eden öğrencilerin sayısının  gittikçe azaldığını ifade ederek, sanayicilerin 3-5 sene sonra teknik elaman ithalatına başlayabileceğini belirtti. 

A+A-

MAKSİAD, Merkezefendi ilçesindeki Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda yapmış olduğu toplantıda üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşma yapan MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, meslek liselerinin önemini vurguladı.

Kaynak, elektronik ve torna bölümlerinde öğrenci sayılarının gittikçe azaldığına dikkatleri çeken Sarı, 5 sene sonra bu günleri mumla arayacaklarını dile getirdi.

ELEMAN İTHAL EDİLECEK

Fabrikalarda teknik eleman sorununun giderilmesi amacı ile işadamlarının meslek liselerine destek olması gerektiğini ifade eden Sarı, 3-5 sene sonra bugünleri arayacaklarını, İleride personel ithalatı yapıyor duruma geleceklerini, bu sebeple bugünleri çok iyi değerlendirip herkesin meslek liselerine çok önem vermesi gerektiğini, her şeyin de devletten beklenmemesi gerektiğini, o okulların bizim ham madde, fabrikalarımızı çalıştıran teknik personellerin yetiştiği yer olduğunu, bu sebeple kendilerinin de güçleri yettiğince bu okullara maddi manevi destek sağlamaları gerektiğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Üyelerden meslek liseleri ile alakalı yapılan her türlü toplantı ve etkinliğe katılmaları talebinde bulunan Sarı, meslek liselerinin bizim geleceğimiz olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.