Başkan Utangaç'tan Engelliler Haftası Mesajı

Başkan Utangaç'tan Engelliler Haftası Mesajı

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı  Hüseyin UTANGAÇ 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Mesajda şu ifadelere yer verildi: 

“Engelli kardeşim, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı buruk geçiriyorsun ve şunu bilesin ki seni asla unutmadık. Ülkemizdeki Merkezi ve yerel yetkililerden;

Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın; sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, istihdam, ulaşabilirlik ve erişebilirlik, politik haklar, sosyal yaşama katılım gibi birçok alandaki talepleri acilen ve kalıcı olarak çözülmesini,

Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama ve çalışma hayatına kazandırılması için çıkarılan kanunlarda belirlenen istihdam zorunluluğu alt sınır üzerinden uygulanmaktadır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen %3 engelli çalıştırma zorunluluğu engellilerin işe alınması için azami bir sınır teşkil etmemeli, aksine asgari bir sınır olarak belirlenmesini,

Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı çözümleri,

Kent içi ulaşım altyapısının sadece araç odaklı olmaktan çıkartarak insan merkezli olmasını temin edilmesini,

Hiçbir ayrıma takılmadan insan olmanın sağladığı tüm imkânlar engelli kardeşlerimize de sunulmasını, istiyor ve bekliyoruz.

Bize göre, engelli kardeşlerimizin arzu, istek ve ihtiyaçları yılın tamamında gündemin en ön sıralarında yer almalıdır.

Bu kapsama giren sosyal, siyasal ve ekonomik imkanlar bir lütuf olmayıp; engeli bulunan her insanımızın anasının ak sütü gibi hak ve helalidir.

Engelli olmayı dışlanmak ve toplumsal ilişkilerden ayrı tutulmak için bir bahane olarak görmek, insani bir davranış olmayacağı gibi, ahlak ve vicdanla da örtüşmez.

Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen engelli kardeşlerimizin her daim yanındadır, her zaman onları sevgiyle bağrına basmaktadır.

Engelli olmanın anlamı üzerine düşünülmesi, engelli vatandaşların toplumla bütünleşmesi ve yaşamaktan zevk almaları için gereken azami çabanın yerine getirilmesi diliyor, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu bir ömür diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.