Başkan Vatandaşlara Seslendi

Başkan Vatandaşlara Seslendi

Türkiye’de meydana gelen köylerden şehirlere göçe engel olunamıyor. Fakat bu durum Çal İlçesinde değişmeye başladı.

A+A-

1970’li senelerde başlamış olan göç dalgası hala sürerken 2014 senesinde Çal Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuş olan ve Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından, “2018 yılının Belediye Başkanı” seçilmiş olan Fethi Akcan, tersine göçü başlatacaklarını dediklerini ve bunun da başladığını belirtti.

Çal ilçesinde geçtiğimiz 10 ay içinde 65 konut için Yapı Ruhsatı düzenlendi. Konutların inşaatları da sürüyor. 19 bin 254 nüfuslu Çal’ın, 2007’de nüfusunun 25 bin olduğunu anımsatan Belediye Başkanı Akcan, Tarım Kenti-Çal Projesi”nin başarı ile uygulandığını, bunun da hızlı bir şekilde devam eden göçe fren yaptırdığını, bunun yanında şehirlerde emekli olan Çallılar’ın da yavaş yavaş ilçe sınırları içerisinde konutlar yapmaya başladıklarını dile getirdi. Akcan, hedeflerinin, Tarım Kenti Projesi’yle 2020 senesinde Çal ilçesine senelik 100 - 120 milyon TL arasında gelir sağlatmak olduğunu, Tarım Kenti Projesinin başarı ile devam ettiğini, kendilerinin de 2014 senesinde göreve geldiğinde ‘Tersine göçü başlatacağız’ dediklerini ve başlattıklarını fakat bunun yeterli olmadığını belirtti.

 “VATANDAŞLARIMIZ İKAMETGAHLARINI ÇAL’A ALDIRMALI”

Başkan Akcan, şehirlerde emekli olarak Çal ilçesine konut yapanların ikametgahlarını Çal’a aldırmasını istediklerini ifade ederek, devletin kırsal yerlere konut yapacaklara cazip krediler vermesi gerektiğini, hatta faizsiz kredi de verilebileceğini, pek çok insanının geleceğini ve buralara konut yapacağını fakat olanağı olmayanların bunu yapamadığını, tersine göç olursa şehirlerde rahatlayacaklarını,  belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.