Başkan Zolan Down Kafe'de

Başkan Zolan Down Kafe'de

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen down sendromlu gençlerin çalıştığı “Down Kafeterya”nın konukları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan oldu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Kafe hizmet vermeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Down Sendromu Derneği’nin ortak projesi olan Down Kafe'nin, konukları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan oldu. Denizli'de bir ilk olma özelliği taşıyan Down Kafe'yi iftar sonrası ziyaret eden Başkan Zolan'ı kafede çalışan gençler kapıda karşıladı. Down Kafe çalışanları Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan'a çay-kahve ikramında bulunarak bir süre sohbet etti. Tüm Denizlilileri bu güzel mekana davet eden Başkan Zolan, “Down Kafe'ye gelin, hem güzel vakit geçirin hem de toplumsal ön yargılarımızın ne kadar anlamsız olduğunu fark edin" dedi.

EN ÖZEL PROJE

Down sendromlu gençleri özel çocuklar olarak tanımlayan ve toplumsal yaşantıya katılımlarını sağlamak için böylesi bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Zolan, "Down Kafe bizim en özel projemiz. Çocuklarımıza,  gençlerimize ve ailelerine yönelik hizmete sunduğumuz bu kafe toplumsal önyargıların ne kadar anlamsız olduğunu da kanıtlayacak. Denizli insanının bu çocuklarımızı tanımasını istiyoruz. İnsanımızın burada güzel zaman geçirmeleri istiyoruz.  Onların da bu toplumun bir parçası olduğunun fark edilmesi açısından burası son derece önemli bir nokta” diye konuştu. Down Kafe’nin açılması için derneğin talebini kendilerine ilettiğini anlatan Zolan, “Biz de çocuklarımız için bu talebi yerine getirdik. İyi ki yapmışız. Şimdi görüyorum ki çocuklarımız çok mutlu.  Denizli'deki hemşerilerimizi buraya bekliyoruz" dedi.

“İNSANA DOKUNAN PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediyesi'nin toplumun bir parçası olan bu özel insanlara her türlü imkanı sunmak adına hizmet ürettiğini belirten Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu imkanı kardeşlerimize ve ailelerine sunduk.  İnşallah tüm engelleri ortadan kaldırıncaya kadar çalışacağız. Down  Kafe Türkiye'de ses getirdi.  Denizlililer memnun. Ben de buradaki ortamdan memnun kaldım. Büyükşehir olarak insana dokunan projelerimiz devam edecek. Her insanın mutlu olması demek, şehrin mutlu olması demektir. Denizli Büyükşehir durmayacak, koşacak ve çalışmaya devam edecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.